acicastello

Castelló de la Ribera

6 de desembre de 2007
0 comentaris

La ?Lira Castellonera? en el Palau de les Arts

Palau de les Arts


“Don Carlo” de Verdi


15, 18, 21, 26 i 29
de desembre de 2007

V. BRAVO. El Palau de les Arts estrenarà el proper dia 15 de desembre la producció de l’òpera Nacional de París de l’òpera Don Carlo de Giuseppe Verdi. Aquest drama està ambientat en l’època de Felip II, amb el rerefons de la independència de Flandes i de les activitats de la temuda inquisició. Don Carlo, com moltes altres òperes, requereix un “efecte especial” que consisteix en fer sonar una banda situada a dintre de l’escenari. Aquesta banda interna ha de tocar al final del segon acte, en un quadre que representa un “acte de fe”. Així, per aquesta ocasió, el Palau de les Arts ha sol·licitat expressament la col·laboració de la “Lira Castellonera” per a interpretar aquest passatge de l’òpera verdiana. Això ha suposat una gran satisfacció per a tot el col·lectiu de persones vinculades a la Societat Musical “Lira Castellonera”,…..

…… no només pel fet de comptar amb la nostra banda, sinó també pel fet de tocar en el Palau de les Arts sota la batuta de Lorin Maazel i al costat de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, el Cor de la Generalitat Valenciana i solistes com Orlin Anastassov, Marcello Giordani, Carlos álvarez, Eric Halfvarson, Nahuel di Pierro, ángela Marambio, Nadia Krasteva, Carmen Romeu Alberola o Javier Agulló.

Palau de les Arts

Tot el treball ha estat tutelat en tot moment pel director titular de la banda, Alexis Calvo, i per l’assistent de Lorin Maazel, l’alcoià Jordi Bernàcer (1976), el qual ha dipositat plenament la confiança en la nostra banda i en el nostre director davant dels responsables del Palau de les Arts. Per tant, podem considerar que la “Lira Castellonera” ha sigut la primera banda valenciana en actuar dins del Palau de les Arts.

El dimecres, 5 de desembre, a les 9 del matí, es va fer el primer assaig dins del colossal auditori dissenyat per Santiago Calatrava. Els nervis, la il·lusió i la concentració van tindre el seu moment culminat quan el “maestro” Maazel va fer entrada en el camerino destinat als músics castelloners. El silenci i el respecte va permetre escoltar un contundent “bon giorno” del gran director, acompanyat d’una breu presentació. Tot seguit, sota la direcció del mestre Jordi Bernàcer i l’atenta mirada del mestre Alexis Calvo, Lorin Maazel va escoltar la “Lira Castellonera”. Amb una oïda extraordinària, va fer algunes puntualitzacions, sorprenentment, sense partitura, de memòria!!! I, en acabar l’audició, li va dir al director auxiliar “bello”. Aquest moment ens ha recordat a alguns la mateixa sensació excitant del lliurament a la nostra banda d’un primer premi o quan ens ha rebut el mític volteig de campanes en arribar a Castelló després d’haver aconseguit un triomf. També va ser molt eloqüent el somriure del “maestro” pel monitor a l’hora de conjuntar l’orquestra amb la banda i la satisfacció d’haver resolt positivament el “compromís”. El director del Cor de la Generalitat Valenciana i anterior director de la Banda de Castelló, Francesc Perales, també va acompanyar els músics del poble amb una cordialitat exquisida i una complicitat familiar, digna d’un mestre que veu com els seus alumnes han aprofitat el seu treball.

Podem considerar que hem guanyat molt més que un certamen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!