Qüestions pedagògiques

Petits reculls d'opinió sobre el nostre sistema educatiu

14 de gener de 2017
0 comentaris

Ensenyament a debat, cornuts i pagar el beure

Mai el professorat de l’ensenyament públic havia estat tan “cornut i pagar el beure”.

El professorat i mestres de l’ensenyament públic fa molts anys, curs darrera curs, que innovem. Uns amb la il·lusió, altres per obligació, ja que davant de segons quina diversitat ens trobem és “innovar o morir”.

Aquesta innovació ha estat el 100% a càrrec del personal docent. Mentre innova i millora l’ensenyament ha patit una retallada del 5% en el sou, encara espera 3 pagues extres, i treballa més hores.

Fins aquí ens hem sentit cornuts. Amb unes banyes que no podem passar per gairebé cap porta, hem anat a treballar dia a dia, amb idees noves, tant si fa fred com calor (que per cert aquest és un altre tema).

Doncs ara s’han inventat les xarxes, compartir allò que fem, que la nostra experiència sense cap mena de reconeixement, sigui compartida.

Tenim xarxa d’orientació, emprenedoria, … i moltes altres que desconec.

Fins aquí podríem estar d’acord, però amb qui compartim el resultat del nostre treball, és, ni més ni menys,  amb els nostres companys dels centres privats.

A ensenyament no cal espionatge industrial, ningú de la privada, que el seu primer objectiu és l’afany de lucre, necessita espiar-nos. Hi anem nosaltres a diversos espais de “compartir”, en hores no pagades, fora del nostre horari, a explicar el que fem, el que funciona, i, ells ja se’n cuidaran de rentabilitzar-ho. Això els nostres companys potser no ho faran, però si ho faran els seus empresaris .

I a més, volen que ens sentim orgullosos.

– “carai si que feu coses interessants” (això en el millor dels casos).

I per disfressar-ho una mica s’atreveixen a dir, no som privats, som concertats.
Aquí si que ja paguem el beure i en doble ronda. No només tenen una gestió privada amb l’afany de lucre, i ens imiten o prenen les idees, sinó que paguem entre tots i totes el seu negoci.

I aquest cap de setmana, anem a caixafòrum a tornar a explicar els nostres avenços!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!