CÀTERING BABALUSA

FRIT MALLORQUÍ, 2

INGREDIENTS PER AL FRIT MALLORQUÍ

Per al frit d’un be (xai) o de dues porcelles de cinc quilos, o bé junts el de la porcella i el del be:

*  mitja dotzena de manats de cebes tendres (no els talleu la coa, basta que els escapceu una mica la punta, un dit o dos, no més. La verdesca és essencial)

*  un bon ramell de fonoll (més o menys 1/4 part del tamany dels manats de juvilert que hi ha al súper. No és una exageració, de fonoll n’hi ha d’haver)

*  un pebre de cirereta (si no teniu asma. A mi m’haurien d’ingressar si l’hi posava)

*  sal i pebre negre, llorer fora punta, morduix, una cabeça sencera d’alls, cost, herbassana… en fi, el que tingueu

*  si trobau un manat d’alls tendres, fantàstic

*  1 pebrot (encara que no sigui el temps)

*  mitja dotzena de patates grosses tallades, aproximadament, com si fossin per fer ‘ensaladilla russa’ (no vull dir ‘amanida soviètica’, no em dóna la gana)

Primer heu de tallar el lleu, la part més blanquinosa. Les canonades (tràquea, etc.) jo no els hi pos.  Bocinets petits, com a Pollença. A mi m’agrada com a Pollença, però sé que hi ha cuineres més grolleres que han dit que pareixia mengim, i no frit. Ben fet. El que du feina és la preparació, llavors ja està fet el frit.

Tallau la verdura juliana, no cal que mireu prim. a la ceba tendra la xapau per enmig, i si és gruixada en feis quatre bocins per llarg, una creu, i damunt una post taca- taca-taca: juliana de tres o quatre dits de llargària.

Ja tenim el plat amb els bocinets de lleu, que hem de posar davall l’aixeta dins un colador: ben nets i ben escorreguts.

Llavors podem tallar el cor, i també ben net dins un altre plat.

Finalment el fetge, també a bocinets i ben net.

Si hi ha budells no els tireu: al meu entendre són la gràcia del frit. Ben nets, xapats amb una ganiveta o, més còmodament, amb tisores de cuina, i bocinets. Com que són blancs es poden posar dins del mateix plat del lleu, perquè és el mateix temps de cocció més o menys.

Au, ja ho tenim més de mig resolt.

Bastarà amb un altre escrit.

(dins el bol color de cel hi ha la ceba, que és poca per la recepta d’avui, perquè era el frit d’una porcella petita; igualment el fonoll que està devora els alls: és poc inclús pel frit d’una porcella petita, però dins el meu corral no en vaig aconseguir més i no tenia temps d’anar al camp a dur-ne. Aquest plat de tanta vermellor davant de tot és el pebrot)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *