5 de gener de 2015
0 comentaris

La meua candidatura a les primàries Compromís

Rafa Xambo fons negre.001 (1)Animat per un grapat de companyes i companys que pensaven que puc fer un bon paper com a diputat a les properes Corts Valencianes que sortiran de les eleccions de maig, vaig decidir, un poc abans de Nadal, presentar-me a les primàries de Compromís. Sóc membre de Compromís com a independent i, cas de ser elegit, ocuparia lloc a la llista com a ‘Gent de Compromís’.

Ara voldria fer una breu presentació de la meua persona:

Em diuen Rafa Xambó, sóc d’Algemesí, Ribera Alta, fill d’una família de llauradors sense terres. Vaig estudiar amb beques i pertany a la primera generació de les classes populars valencianes que va accedir a la Universitat. A l’Institut Josep Maria Parra d’Alzira, on vaig fer el batxillerat, vaig començar a pensar i llegir pel meu compte i em vaig fer valencianista i d’esquerres sense remissió si atenem que tinc 60 anys i no me n’he desdit. Vaig llegir “El Manifest comunista” i “Nosaltres, els valencians” l’estiu que complia 18 anys i no me n’he penedit mai.

Des de ben jove, doncs, he estat implicat en el valencianisme i les esquerres del nostre País. Mai no he sabut ni he volgut separar les lluites d’emancipació. Per això entenc que és tan important i necessari treballar a favors de les persones més desafavorides, com defensar els drets nacionals del poble valencià, la nostra llengua i cultura; comprometre’s amb la igualtat d’homes i dones, és a dir, lluitar fermament contra el patriarcat, com defensar els nostres recursos naturals, els nostres rius i un mode de vida respectuós amb l’entorn que, ara per ara, vol dir, sobretot, frenar la dèria obsessiva del creixement econòmic i maldar per créixer en humanitat, solidaritat, cultura i llibertats civils.

He participat molt activament en els moviments socials i plataformes que es mouen per aquestes idees, com per exemple, Escola Valenciana, Xúquer Viu, Ca Revolta, la pel•lícula Ja En Tenim Prou, Col•lectiu Ovidi Montllor, STEPV a la Universitat, Benimaclet Viu, la Universitat Lliure de Benimaclet… Sempre m’he guiat doncs, de manera heterodoxa i oberta, per una perspectiva d’esquerres, ecologista i valencianista, ben a prop de les organitzacions principals d’aquest ideari com les que ara s’integren clarament en Compromís.

Sóc llicenciat en Psicologia i doctor en Sociologia. Faig de professor de Sociologia a la Universitat de València des del 1987 i he escrit un bon grapat de llibres i articles de recerca i assagístics sobre sexualitat, joventut, comunicació, cultura, sociolingüística, periodisme, moviments socials, etc. He dirigit el Departament de Sociologia i Antropologia Social de la UV (2003-2006) i també el Taller d’Audiovisuals (1991-1998) de la mateixa universitat. En la vessant més creativa em dedique a la música i l’escriptura.

He sigut conseller d’administració de RTVV en aquesta legislatura a proposta de Compromís i fins que el PP la va tancar, tot prenent una mesura autoritària i contra els drets de la ciutadania valenciana a tenir mitjans públics en la pròpia llengua. A hores d’ara som l’únic territori de la Unió Europea que no disposa de mitjans públics de comunicació en una de les llengües oficials al territori.
Per primera vegada, en aquest període i amb el suport del Grup Parlamentari de Compromís hem denunciat, com no s’havia fet mai, les polítiques corruptes a RTVV, la manipulació, les mentides, els endollats, etc. Vaig denunciar per dos vegades al director general i el consellers del PP davant la fiscalia per les decisions que prenien contra els interessos de la majoria i,especialment, en tot el que ha estat relacionat amb l’ERO salvatge i injust contra els treballadors. També he encapçalat la denúncia que subscriu tot el Grup Parlamentari, que actualment s’està veient al jutjat de Paterna, i per la qual s’ha imputat els principals responsables de RTVV.

Si compte amb el vostre suport per a ser diputat de Compromís, no dubteu que mantindré la fermesa que he tingut contra les polítiques del PP i continuaré treballant al servei d’aquest poble.

Alguns enllaços d’interès sobre la meua activitat:

Bloc sobre RTVV: http://blocs.mesvilaweb.cat/xambo/

Bloc sobre literatura i més: http://blocs.mesvilaweb.cat/Rafa_Xambo/

Conferència sobre la fi de RTVV: https://www.youtube.com/watch?v=UIYnXalMCQ0

Web artístic: www.rafaxambo.net

Biografia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Rafael_Xamb%C3%B3_Olmos


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.