4 de març de 2012
Sense categoria
1 comentari

RTVV contra la #primaveravalenciana i els seus treballadors

Des que van començar les protestes, enceses per la violència polícial contra estudiants menors de l’IES Lluís Vives, RTVV ha intensificat les seues males pràctiques informatives. Han tractat de criminalitzar l’esquerra i fins i tot la filla menor del Síndic de Compromís. Ara bramen contra la #intifalla que manté el to reivindicatiu i crític que hauria de ser l’esperit de les Falles.

La nit de dilluns 20 de febrer, l’informatiu de Canal 9 atribueix les càrregues policials a la violència de joves radicals. No tenen cap imatge que ho demostre, reprodueixen el discurs de la Delegada del Govern Paula Sánchez de León, a qui dediquen el vídeo principal, oculten la qualificació d’enemics que fa el cap de la policia per referir-se al estudiants i mostren Compromís i EUPV, reunits amb la delegada, sense donar-los la paraula. Aquesta serà la norma informativa durant els dies àlgids de la primavera valenciana.
El dimarts 20 de febrer el comitè d’empresa de RTVV, acompanyat de desenes de treballadors, ocupa la redacció d’informatius de Canal 9 i llegeixen un manifest contra la manipulació informativa, tot reclamant la dimisió de López Jaraba, director general de RTVV, el director de Canal 9, Luís Redondo, la directora de Ràdio 9, Núria Romeral, i els caps d’informatius Salud Pedrós, de Canal 9, i Juan José Braulio, de Ràdio 9. Paga la pena escoltar la lectura del manifest per Vicent Mifsud, president del comitè d’empresa. La denúncia sembla sortir algun efecte i en els dies successius es torna a la manipulació “normal”. Mai no s’han pogut mostrar imatges de la violència estudiantil perquè no en tenen, perquè no existeixen, perquè no s’han produït.
Canal 9 nega que hi haja hagut retallades, parla d’ajustos, i dóna veu a la Consellera d’Educació que proclama que ja s’ha pagat a tots els centres educatius i que les protestes no tenen sentit. Al seu torn, Ràdio 9 de la mà de l’excap de gabinet de Camps, Núria Romeral, carrega molt més les tintes i arriba a assenyalar el web primaveravalenciana com a promotor del que anomena”protestes il·legals”. Tota la caverna mediàtica es llança contra el web que atribueixen a Compromís i comencen un intent d’estigmatització de la coalició d’esquerres que no els ha sortit bé. La nit de dissabte 26 de febrer, un furgó de la policia s’adreça a un grup de joves estudiants del Lluís Vives, aïlla la filla d’Enric Morera, síndic de Compromís a les Corts Valencianes, i se l’emporta detinguda. Hi han aparegut unes pintades. Passaran dues hores perquè la policia es pose en contacte amb els pares d’una menor. Dilluns, tota la premsa valenciana, excepte El País, se’n fa ressó sense cap contrast de la informació. Ràdio 9, sense cap contenció, atribueix les pintades a la filla de Morera i diuen que Morera acusa la policia sense proves.
Les protestes continuen i comença la #intifalla, concentracions per denunciar la corrupció i les retallades. RTVV fa tot el possible per ocultar les xiulades contra el balcó de l’Ajuntament de València on regna Rita Barberà. Novament s’assenyala Compromís, ara en la figura de Giuseppe Grezzi, assessor municipal del grup. Canal 9 obre la informació amb la seua cara al centre de la imatge i dedica tota la peça als suposats insults a les falleres que tampoc poden mostrar per inexistents, a les declaracions del president de la JCF i a la Fallera Major del 2003. Presenten el manifest de les falleres contra les protestes.
Mentrestant, ja fa més d’un mes que no s’ha reunit el CA de RTVV. S’ha adjudicat l’ERO a Garrigues i es prepara la liquidació de la radiotelevisió pública valenciana. Els treballadors estan cada vegada més irritats i espantats. El Director General fa campana cada dijous per evitar trobar-se’ls quan pugen al seu despatx a demanar-li explicacions. La premsa valenciana segueix el joc al PP i espera què podrà recollir de la privatització. Les organitzacions professionals dels periodistes sembla que estan de vacances. Els treballadors de RTVV, productors independents, guionistes, actors i actrius, associacions de la societat civil i els partits de l’oposició comencen a moure una plataforma per defensar la radiotelevisió pública valenciana dels seus carronyers.
Apunteu-vos-hi

INFORME PROVISIONAL SOBRE TVV DESPRÉS DE L?ERO.
25.03.2013 | 11.30
A Sense categoria
ENCONTRES I LA SUBORDINACIÓ DEL VALENCIÀ
19.02.2012 | 10.18
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.