El pèndol de petites oscil·lacions

El bloc de Maria Victòria Secall

11 de març de 2012
8 comentaris

I Jornades de Blocs i Literatura, a la memòria de Xesca Ensenyat

Arriben les I Jornades de Blocs i Literatura per convocar-vos a la festa de la paraula , l’amistat, la reflexió i la primavera que ens bull a tots a la sang, amb ganes de nodrir-nos i alimentar els pocs espais que tenen valor i no preu , els que neixen de la generositat i la capacitat de reconeixement del valor dels altres i del goig del propi.

Als orígens d’aquestes Jornades hi ha la llavor de l’amor a l’art i a les persones, els lligams de país, l’espai acollidor i estimulador de can Vilaweb, els blocs i la Literatura i, en especial, una valenta dona, Xesca Ensenyat, que va escriure fins a moure i commoure, que va irrompre amb la seva escriptura, xopant-nos el moll de l’os,  amb   tres novel·les a fascicles, vull dir a posts, com han fet els grans mestres. Esperem que siguin ben acollides les Jornades.

Tot això, ni menys ni manco, ens ha portat  a gestar i fer possible aquesta convocatòria des del goig i la generositat. Un  grup de blocaires, lectors freqüents de  Xesca Ensenyat i d’altres blocs escrits des del cor i el cap, que lliuren opinió i poesia generosament, que ens posen al corrent de les novetats editorials, que gaudeixen de la paraula compartida, compromesos amb la vida i les persones…

Ningú cobra per venir a parlar des d’on estigui ( fins i tot des d’Itàlia ), tothom es paga el seu viatge per celebrar l’encontre, els dissenyadors – Vellertigo- també generosament han fet la feina del díptic, la Fundació ACA cedeix els seus espais i temps, les cel·les, els miradors Alcover i Llull, des d’on es veu tota Mallorca,  la cuina i els jardins. A on? al poble de Búger, a Mallorca. Can Vilaweb ens  dóna suport amb presència i mitjans tècnics . L’amor , el somni i l’amistat el posem nosaltres.

Estimats, espero, esperem, que us agradi la idea, que faci bon temps i que siguem ben feliços, com ens mereixem. Dia 14 de maig farà tres anys que ens manca Xesca Ensenyat i aquestes Jornades són un homenatge  a ella i a la Literatura. Ella estarà molt contenta, ho sé cert.

  1. Tornarem a trobar-nos de veres, i recorda d’anar a la pelu i portar figues seques amb conyac de Sóller per menjar amb ametlles …… millor les de Pollença, no creus ? S’enfadarà na Xesca !
    La idea s’ha fet realitat.
    Abraçades i bon vespre.
     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!