Temperatures extremes

Xavi (Lahti, Finlàndia) De nou de gira, aquesta vegada en un viatge amb un punt d’aventura. Si el fred no ve a Catalunya, ja aniré jo al fred. Em carrego de roba d’abric i arribo a mitjanit a l’aeroport de Helsinki. El primer termòmetre que veig: -16.

Aquest és un país de temperatures extremes. Segons les previsions demà serà el dia més fred del que portem d’any. Esperen arribar a -30 ! Però per altra banda una de les poques coses que he tingut temps de conèixer dels finesos és la seva passió per la sauna. Aquesta nit he descobert com el tema genera passions entre els locals, que m’explicaven entusiasmats com a aquí la sauna està entre 80-90 graus, res a veure amb aquests "floretes" dels suecs. El meu interlocutor em deia que tenia un amic que se la posava entre 100-120 graus. I tot això mentre recorria els 500 metres entre el bar i l’hotel, prou com per notar com el moquet es congelava. Impressionant.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *