Els nous interrogants que planteja la Sensecam

De les sessions del congrés al que he assistit aquests dies, n’hi ha una que pot tenir interès pel gran públic. Es tractava d’una presentació de la Sensecam i de les eines de programari associades a ella. Aquest producte de Microsoft es porta penjat del coll (almenys el prototipus) i va prenent fotografies cada parell de minuts per després tenir un registre visual del que has fet durant el dia. La idea la trobo molt bona i amb sortida al mercat de cara als futurs anys, però planteja nous interrogants sobre l’ús de la informació audiovisual adquirida. Alan Smeaton, l’orador, va explicar que els usuaris de prova de l’aparell van expressar els seus recels a que l’aparell pogués enregistrar en el futur també l’àudio, especialment la veu dels seus interlocutors. Anàlogament no em queda ben clar fins a quin punt cadascú té el dret d’enregistrar imatges a discreció de tothom que se li posi a davant. Com sempre, el problema són els futurs usos que se’n farà. Intueixo un intens debats sobre el tema en els pròxims anys.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *