26 de novembre de 2020
0 comentaris

l’Ajuntament d’Oliva, la Safor, promociona l’ús del mòbil al cotxe

L’Ajuntament d’Oliva, la Safor, amb un ajut econòmic de la Diputació de València, posarà en marxa un programa pilot de gestió de les places d’aparcament al carrer. L’invent consisteix en una aplicació per al telèfon mòbil, que informarà els usuaris de les places lliures que hi ha en cada moment, als carrers del poble. Això hauria d’evitar una massa de trànsit volant que està buscant lloc d’aparcament. Cremant gasolina, o gasoil, perdent temps.

Amb això pretenen treballar per una mobilitat sostenible. La incongruència, però, rau en el fet, primer, que potenciaran l’ús del mòbil mentre es condueix! O algú pensa que serà una tasca del copilot? en els cotxes d’usuari únic, també? I, en segon lloc que, atraurà cotxes cap al centre, aconseguint, precisament tot el contrari del que pretenen! Perquè estem educats en acostar-nos amb el cotxe, el màxim possible a la nostra destinació.

La mobilitat sostenible es genera amb educació. Cal no usar el cotxe per anar al carrer d’enfront! I és que la immensa majoria del trànsit urbà a Oliva és intern. Això, en una localitat que no té molt més de dos quilòmetres entre els límits més allunyats, és una barbaritat. En una localitat que és envaïda pel trànsit turístic cada temporada, que no té aparcaments ni vials dissuasius… Amb un espai -on hi havia l’antiga estació del tren, que va ser enderrocada per fer-hi una plaça dura, entaulellada amb pur formigó- on s’hi podria haver construït un gran pàrquing de gestió pública, a la vora del centre urbà. Un gran pàrquing que podria donar servei als futurs usuaris del futur tren. Si és que els Reis ens el porten algun dia!

Exemples en tenim en localitats molt veïnes; però molt llunyanes -malgrat ser governs dels mateixos colors polítics- senyors regidors!

Per què no ens torneu els carrers als vianants?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!