La Tafanera de Saltamartí

Saltamartí llibres. La llibreria de C/Canonge Baranera 78, a Badalona www.saltamarti.cat

3 de març de 2020
0 comentaris

Viatjar sota l’ull del Periscopi

La setmana passada vaig anar a Saltamartí llibres a cercar noves lectures. La meva tauleta de nit i la banda dreta del meu sofà estaven massa endreçades i buides de llibres.

La Sílvia només veure’m entrar ja va fer el seu somriure còmplice i em va dir “tinc un llibre que t’agradarà” i va dipositar al damunt de les meves mans un volum de A l’horitzó . Com a consigna lectora em va dir que el protagonista de la novel·la, un tal “Hatan“, viatjava en el sentit invers del curs de la història, i també que capgirava cada un dels estereotips que podem tenir de l’anomenada conquesta de l’Oest; però em demanava que no em quedes a la superfície, que el llibre no és només un anti-western, sinó que ens parla de la soledat, de l’ambició, del desig i també de l’amor.

Amb el llibre a la mà vaig continuar passejant per la llibreria i ,de cop, una llebre em va saltar als ulls, el perfil d’una llebre en un mapa de carreteres,  i vaig preguntar a la Sílvia que tal era i em va respondre que en aquest també hi havia un viatge, en aquest cas un viatge de dues amigues per la Bòsnia de després de la guerra dels Balcans. El llibre és Atrapa la llebre.

Em vaig emportar els dos exemplars a casa. No fa ni mitja hora que he acabat la lectura del segon, que em poso a escriure aquest post per recomanar-vos que els llegiu tots dos. Han estat dos viatges a l’interior de la literatura, amb una lectura molt plaent, i moltes reflexions sobre la soledat, l’amistat, el patiment, la violència, les creences…

M’he adonat que he llegit els dos llibres sota el mateix prisma, el prisma d’un Periscopi. No m’havia adonat que els dos llibres que vaig comprar eren editats per la mateixa editorial (Edicions del Periscopi), i certament crec que orienten i afinen molt bé l’òptica del periscopi per descobrir en aquests mars de llibres aquestes joies per la bona literatura.

Embarqueu-vos i viatgeu amb aquests dos bons llibres en gaudireu.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!