La Tafanera de Saltamartí

Saltamartí llibres. La llibreria de C/Canonge Baranera 78, a Badalona www.saltamarti.cat

17 d'octubre de 2013
3 comentaris

Quina descoberta!: Marin Sorescu

Ahir vaig passar per Saltamartí, no havia acabat encara els llibres que m’havia emportat la darrera visita però, qui resisteix la temptació d’entrar i tafanejar?…

Mentre fullejava el nou llibre de Joan F. Mira: “El tramvia Groc“, vaig veure molt a prop un llibre de poesia amb cobertes blanques, sense cap imatge nomès imprés amb lletres primes el nom de l’autor, el títol i l’editorial. Un llibre bonic, un llibre sobri que em demanava que el prengués a les mans que el mirés.

Era un llibre de poesia, un autor que jo desconeixia (això és habitual en mi, els meus coneixements son força limitats…) el vaig obrir a l’atzar i em vaig quedar atrapada pels versos, vaig obrir-ne una altra pàgina i em vaig sentir interpel·lada per l’autor… El mateix autor ens diu: La poesia no canvia res, però produeix una il.lusió de canvi, i l’home necessita les il.lusions.

Vaig agafar el llibre amb fermesa entre les mans i vaig anar a caixa a pagar-lo, no em volia entretenir ni un segon, volia arribar a casa i devorar-lo.

No em va decebre, vaig passar una magnífica tarda-nit llegint un poema rere l’altre, i es que la poesia de Sorescu em va arribar amb facilitat, sense entrebancs, una poesia que em va semblar fàcil i planera i en canvi em va donar llargues estones de pensament.

Diuen que el seu poema més celebrat és “Shakespeare” i crec que és magnífic. No sé que us podria dir perquè us agafin ganes de llegir el llibre… Crec que Sorescu, que així és diu el poeta, el que fa amb les paraules son com trucs de màgia, en cada poema et sorprèn a cada poema t’interpel·la i et pregunta que hi fas aquí? Et fa viure la il·lusio de ser viu allunyan-te de les coses petites fins cercar la distància per veure’t a tu mateix…

Veieu un fragment d’un poema: 

al mati, una llesca fina de vida
amb mantega.


Fem un mos,
sigui d’estrella amb poca mel,
sigui una mica, si no s’ha acabat,
de felicitat -que, de fet, guardem
per als diumenges-
i qualsevol altra cosa que passa.

(fragment del poema MENÚ del llibre La Mort del rellotge Antologia poètica Per entre els dies

Si podeu, no us el perdeu, el llibre es diu  Per entre els dies (antologia poètica) l’autor Marin Sorescu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!