La Tafanera de Saltamartí

Saltamartí llibres. La llibreria de C/Canonge Baranera 78, a Badalona www.saltamarti.cat

20 d'agost de 2013
0 comentaris

Una mica de julivert, si us plau

He acabat de llegir un llibre. Un llibre extens que m’ha tingut molts dies entretinguda, ben entretinguda.

L’Iñaki, un dels protagonistes, va a comprar al mercat i demana julivert a la peixatera, mentre reflexiona que el julivert és una planta que encara es regala a les peixateries i pensa que en el món del mercat salvatge i “extractiu” que patim encara hi ha algun reducte a on et regalen cordialitat…

Es clar!, el llibre no va del julivert, ni de la cuina basca. El llibre va de relacions personals, de l’actualitat, de la sinceritat, de la por a fer-se vell. El llibre ha complert les meves espectatives. Descriu i et fa viure uns personatges creïbles, plens de contradiccions, de pors, de gelosies, de fidelitats, d’infidelitats, de dubtes. En definitiva vius les vides de persones que et pots creuar avui mateix pel carrer.

El llibre es titula Martutene i el seu autor és Ramon Saizarbitoria. No he llegit gaires autors bascs contemporanis, llevat de Kirmen Uribe que m’encanta i ,com no, Bernardo Atxaga.

Martutene el posaré a la lleixa al costat de Obabaoak, Bilbao-New-York-Bilbao, i Jo Confesso de Jaume Cabré.

Mentre tancava el llibre per desar-lo al prestatge, m’ha caigut de l’interior un punt de llibre; era un punt de Saltamartí llibres, al recollir-lo del terra, he pensat que no nomès donen julivert les peixateres; a Saltamartí fa deu anys que en cada llibre que compres et posen un punt de llibre, com si fos el seu julivert.

Veig que encara hi ha oficis!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!