La Tafanera de Saltamartí

Saltamartí llibres. La llibreria de C/Canonge Baranera 78, a Badalona www.saltamarti.cat

9 de febrer de 2012
0 comentaris

Llibres elèctrics!!

Mentre tafanejava per can Saltamartí veient les novetats, ha entrat una senyora gran que li diu a en Gerard, escolti jove m’han regalat un llibre elèctric i ara que he de fer, me’n pot posar uns quants?

En Gerard s’ha endut a la senyora al fons de la llibreria i ha començat amb la seva explicació.

Els de Saltamartí no deixen de sorprendre’m mai, s’han posat al davant i també venen llibres electrònics.

Ahir vaig veure el programa NINES RUSSEs (clica aqui per veure) de la nostra amenaçada TV Badalona que em va agradar molt. En el reportatge editors, lectors i llibreters, aposten per adaptar-se als nous mitjans. De la notícia dedueixo un objectiu comú: volen llegir, el format no és l’important.

De ben segur que és un plantejament voluntarista i segurament una mica ingenu. L’arribada del llibre digital planteja seriosos interrogants i és una sotragada al sector del llibre i al món de la creació: la copia idèntica i fàcil, la rapidesa de la transmissió, el preu, la globalització i l’aparició dels portals totals, són una amenaça al sector editorial i llibreter com el coneixem fins ara.

Estic convençuda que la Sílvia i en Gerard de Saltamartí llibres ho saben, però també és interessant la seva reflexió, volen ser llibreters de capçalera tan en paper com en digital, diuen, i és això que ens agrada d’aquesta llibreria, que mai tenen mandra per recomanar un llibre, per orientar en un determinat moment un seguit de lectures, i sobre tot amb aquest gust que fan les coses.

Als lectors ens agrada que la Sílvia i en Gerard ens recomanin llibres ja sigui en “unplugged” de paper o en elèctric en E-BOOK . Vaja com l’Eric Clapton que ens agrada en guitarra acústica i en guitarra elèctrica!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!