DES DEL CANADÀ

SHAUDIN MELGAR-FORASTER


  1. Sembla que ens serà més difícil votar als que som a Catalunya que als que sou a l’estranger. D’una banda tenim el Gobierno de España que ha donat ordres a tots els cossos de policia d’impedir la votació, de perseguir urnes i paperetes i de perseguir els organitzadors i col·laboradors del referèndum. D’altra banda hi ha ajuntaments a Catalunya que no facilitaran els locals, entre ells l’Ajuntament de la ciutat més gran del país, Barcelona. I jo sóc barceloní. L’alcaldessa Colau com ens té acostumats, un dia diu una cosa, un altre dia diu la contrària.

    1. Hola, Jaume,
      Tinc una acumulació de feina (i en conseqüència força abandonats els meus blocs), però cada dia llegeixo les notícies de Catalunya, al Vilaweb, amb deteniment. Marededéu quin atac més bèstia ens fa Espanya! Vaig llegint les notícies amb certa sorpresa, perquè des del Canadà resulta increïble veure que tot això pugui passar —és bèstia i alhora d’una absurditat colossal—.
      Esperem que tot surti bé l’1 d’actubre!

  2. Jo tinc totalment abandonats els meus blocs. M’hi haig de posar.
    És comprensible que a països amb una tradició democràtica com el Canadà els resulti difícil entendre el que està passant aquí.
    Escorcoll d’impremtes i redaccions de diaris, això em sembla que seria molt difícil d’entendre a un canadenc, a mi també em costa d’entendre, però no és nou. A Euskadi van tancar els diaris Egin i Egunkaria, detenint-ne les direccions. Després de patir tortura i anys de presó van ser declarats innocents. L’Estat espanyol va ser condemnat però sense cap conseqüència. Anys abans un diari com l’AVUI va ser escorcollat. Aquests fets han passat en un període que tothom diu que és de democràcia.
    Més de 700 alcaldes han estat imputats, són el 75% dels alcaldes de Catalunya, per desobediència, o per ser més exactes, per haver anunciat que l’1 d’octubre hi hauran urnes. Estem en nivell 4 sobre 5 d’alerta terrorista, fa un mes hi va haver un atemptat terrorista amb 16 víctimes mortals i centenars de ferits, però al Ministeri de l’Interior el que li preocupa són urnes, paperetes, cartells, perseguir alcaldes, escorcollar impremtes i redaccions de diaris, i impedir actes on es parla sobre el referèndum i la situació catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.