DES DEL CANADÀ

SHAUDIN MELGAR-FORASTER

La situació de Catalunya vista per estudiants canadencs

Fa molts anys que ensenyo un curs de cultura catalana, impartit en anglès, en una universitat del Canadà. El curs inclou història, arts visuals, literatura, música, etcètera i el procés cap a la independència. Aquest any acadèmic, d’un treball que em van fer sobre la situació de Catalunya, vaig copiar i traduir algunes coses.

Ho trobareu en aquest escrit del meu bloc personal que us enllaço. Espero que us resulti interessant.


  1. Que a prop que som les persones del món quan ens uneix la cultura, el coneixement. Que bonic veure l’aprenentatge dels estudiants del que passa a Catalunya, tot fent afirmacions sobre la nostra història i la nostra lluita, com les podria fer un xicot català. Que maco és veure que el coneixement no té fronteres, ni limits,…, és com el vent que embolcalla llibertat. M’ha emocionat tot llegint i sentint coses sobre mi, sobre els meus avis, pares, germans, fills, amics i companys, sobre la meva estimada terra catalana. Fa més de 40 anys -des dels 15- que corro i lliuto per la llibertat del meu pais, del futur dels meus fills, i ara ho veig a tocar; potser ho veurem i viurem, i plorarem d’alegria de joia del moment gloriós de la Llibertat! És història viva, està passant, …, i tenim molt clar que lluitarem amb totes les nostres forces -en cos i ànima- per aconseguir-ho! Serem Lliures!   
    Una abraçada i molts petons!

     

  2. Després de llegir les traduccions dels comentaris dels teus alumnes em sento, m’imagino que com la majoria dels que ho llegeixin, molt emocionat de veure els sentiments que desperta la nostra causa a gent tan allunyada geogràficament de nosaltres, però alhora tan a prop humanament parlant. El següent que em produeix la lectura del teu blog és mostrar-te el meu més sincer agraïment per la tasca que fas de promoció de la nostra cultura i història, per donar a conèixer la nostra realitat actual,… No defalleixis mai Shaudin, som molts els que treballem pel mateix des de diferents indrets del món i no tots aportem tant com tu, però tot suma. Salut i els millors auguris per aquest any 2014 que esperem sigui trascendental per a tots nosaltres.

    Afectuosament, 

    Daniel

  3. Acabo de descobrir el teu bloc gracies a Vilaweb i la veritat m’encanta. Trobo que estas fent una feina envejable al Canadà. Ets una autèntica embaixadora de la cultura catalana. Anims defensant les assignatures que amb insistència i raonaments al final segur que t’en acabes sortint!
    Tinc disset anys i la veritat es que un dels meus somnis es donar a conèixer la nostra cultura arreu i que no diguin: Barcelona! España mucha fiesta! Olé!
    Així que et trobo un gran exemple a seguir.

    No em vull enrollar més, felicitats per la feina i endevant! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.