Diletant i dissonant

El bloc de Pere Torres

3 de febrer de 2016
0 comentaris

Jubilem idees!

La Brookings Institution, un prestigiós laboratori d’idees nord-americà, ha encetat l’any amb un nou bloc: Ideas to retire –idees a retirar. Encara que, en el seu cas, l’enfoca a l’àmbit de la societat de la informació, ho trobo conceptualment brillant. Seria sensacional que una anàlisi així s’apliqués a tot l’àmbit de la política i de la gestió pública:

  • Quines idees dominen encara la nostra realitat política que seria preferible foragitar de la nostra ment i del nostre discurs?
  • Quines pràctiques es mantenen vives que seria molt millor abandonar definitivament?

Aquesta és la clau crítica de qualsevol renovació: no n’hi ha prou amb incorporar idees noves; és igualment essencial enterrar-ne de velles. Altrament, tot allò que vols oferir de nou estarà constantment amenaçat per la força inercial d’allò que conserves sense necessitat. Aquesta convivència contradictòria és causa freqüent del fracàs de les renovacions.

Cal esporgar totes aquelles idees i totes aquelles pràctiques que xuclen energia sense aportar creixement. Si no s’aborda amb determinació –i un punt de contundència– aquesta tasca, no pot sorgir res de veritablement nou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!