El Campanaret

Un bloc de Gerard Gort

2 de febrer de 2014
Sense categoria
0 comentaris

Dietari del procés cap a l’estat propi. Setmana 72

Dilluns 27 de gener de 2014

L’ARA publica el document que Margallo va enviar a les ambaixades espanyoles amb el seu argumentari contra el procés català. El ministre hi presenta l’independentisme català com a immoral, excloent i insolidari i li nega motius històrics, polítics, culturals i jurídics. Segons el text el sobiranisme es fonamenta en la negació de la realitat i el rebuig al diàleg i la independència provocaria la sortida de la UE i una catàstrofe econòmica.

Pere Navarro carrega contra els crítics, als que acusa d’haver-se saltat els seus compromisos, defensa la legitimitat del seu lideratge al PSC i nega que davant la crisi interna actual sigui necessari un congrés extraordinari.

 

Dimarts 28 de gener de 2014

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, reconeix que no volen publicar les balances fiscals perquè Catalunya no pugui utilitzar-les per fomentar l’independentisme.

TV3 entrevista en horari de màxima audiència el líder d’ERC, Oriol Junqueras, qui ha sentenciat que “el futur no el decidiran uns polítics ni uns quants senyors per molt rics que siguin sinó els ciutadans de Catalunya”. Junqueras s’ha mostrat convençut que el 9-N hi haurà consulta i que el doble sí resultarà guanyador. Creu que “Europa farà de mediadora però mentre no votem ens veuran com un afer intern espanyol. Per això és important votar”. També opina que el govern espanyol al final s’avindrà a negociar pel seu propi interès, ja que caldrà repartir-se els actius i els passius.

 

Dimecres 29 de gener de 2014

Manos Limpias, que en el seu moment va aconseguir la inhabilitació de l’expresident del Parlament basc, Juan María Atutxa, ha anunciat que en pocs dies es querellarà contra Artur Mas al TSJC per “sedició, prevaricació continuada i malversació de fons públics; i coaccions i amenaces al govern de l’Estat”. 

La FAES divulga un informe amb un argumentari en contra de la independència de Catalunya que conté perles com que el procés és il·legal, que no hi ha motius històrics ni greuges entre Espanya i Catalunya i alerta que la secessió comportaria debilitat institucional, empobriment greu i aïllament internacional. 

 

Divendres 31 de gener de 2014

Nou cop judicial contra la immersió lingüística a les escoles catalanes. El TSJC ha dictaminat en diferents interlocutòries que s’han d’impartir un 25% de les classes en castellà si un alumne ho demana.

Ángel de la Fuente, l’economista que prepara les noves balances fiscals del ministeri d’Hisenda, ha negat avui a Girona l’espoli fiscal a Catalunya i ha afirmat que “Catalunya no queda especialment malparada amb el repartiment actual” i que en un nou finançament no hauria de rebre gaires més recursos.

Ben Rhodes, assessor de defensa del president dels EUA, Barack Obama, preguntat a Catalunya Ràdio sobre el procés català ha defensat que cada país decideixi el que més li convé: “de vegades l’autonomia funciona, de vegades els pobles esdevenen independents, de vegades hi ha unions. Creiem que hi ha d’haver una revisió d’aquestes qüestions a cada país, però al final cada poble ha prendre les seves decisions”.

CDC llança la campanya ‘Sí, vull”, a favor de la consulta del 9-N. Una vegada convocat el referèndum el partit se centrarà en demanar el doble sí.

 

Dissabte 1 de febrer de 2014

Artur Mas s’ha mostrat avui a favor que els aranesos també puguin decidir el seu futur votant i, un cop més, ha reclamat al govern espanyol que tingui aquesta mateixa actitud amb Catalunya.

El Consell Nacional d’ERC ha aprovat que la seva llista a les eleccions europees “representi els valors cívics tant com sigui possible prioritzant l’àmbit dels Països Catalans”, distanciant-se així de la possibilitat de fer coalició amb Bildu. Oriol Junqueras vol seduir els desencisats amb el gir espanyolista del PSC i s’ha adreçat amb aquestes paraules: “estarem encantats de col·laborar amb tots aquells alcaldes, regidors, militants, votants i simpatitzants d’aquells partits la direcció dels quals ha abandonat el seus principis de lluita per la democràcia. Si en d’altres formacions els seus dirigents han decidit abandonar l’espai del centre esquerra i abandonar la democràcia, la nostra obligació és ocupar aquest espai”.

Crítics del PSC participen en un acte d’ICV-EUiA per promoure la unió de les esquerres tot i que la direcció de Pere Navarro els havia advertit que si hi anaven els castigarien.

 

Diumenge 2 de febrer de 2014

En una àmplia entrevista a La Vanguardia Mas deixa clar que no busca un xoc de trens “però no podem quedar en una via morta”. Creu inviable qualsevol sortida que no passi per donar la veu als ciutadans i considera que Rajoy “podria tolerar una consulta no vinculant, deixar-nos fer i després negociar”.

Mariano Rajoy tanca la convenció que el PP ha fet a Valldolid acusant els sobiranistes de voler portar Catalunya “cap a l’edat mitjana” perquè són temps —ha dit— d’integració i eliminació de fronteres. Ha reiterat que treballarà “sense descans per combatre tot el que sembri discòrdia i divideixi el país”.

La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, ha participat en un acte del PSC a l’Hospitalet de Llobregat afirmant que Catalunya és víctima “d’un xoc de trens” entre separadors i separatistes i ha defensat el paper de Pere Navarro, de qui ha destacat el seu “coratge”. També ha dit que en una Catalunya independent els que han vingut de fora es convertirien en estrangers. Una argumentació que ja ha estat contestada per Súmate, que li ha recordat que “no hi ha estrangers sinó catalans d’origen divers”. Pe cert, que l’associació, de la que formen part molts catalans d’origen andalús, van demanar reunir-se amb Susana Díaz durant la seva visita a Catalunya i aquesta va declinar la invitació.

El programa de televisió ‘Salvados’ ha emès un cara a cara enregistrat entre el president Mas i l’expresident espanyol, Felipe González, a l’entorn del procés. Una conversa que ha servit per constatar la llunyania entre la posició catalana i l’espanyola. González, tot i intentar marcar diferències amb Rajoy en el tractament del cas català, ha defensat la seva mateixa idea de fons: negar de totes totes la possibilitat que els catalans puguin votar. Davant les argumentacions de Mas ha respost que l’autodeterminació és impossible i que si es continua per aquest camí “es despertarà el nacionalisme espanyol” i ha aprofitat per recordar la guerra dels Balcans.

Reagrupament fa una crida als ciutadans a autoinculpar-se per sedició si Manos Limpias denuncia el president Mas.  

Hammershøi i Dreyer, exposició ineludible
03.02.2007 | 2.37
A Sense categoria
El Senyor Pepet
05.11.2007 | 3.18
A Sense categoria
El President i el partit del President
02.08.2005 | 4.46
A Sense categoria

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.