ARMARI DE CLÀSSICS

Com a les bones biblioteques, a les cases hi ha un armariet on es guarden medicaments de fons, de fons d’armari, vaja. Són les aspirines, el fenistil, el gelocatil, l’iniston…Però hi ha uns altres medicaments, que només anomenar-los  -i ja no diguem tastar-los- ens transporten. Són la magdalena de Proust, són els clàssics, gairebé els arcaics, amb noms mítics i aromes i sabors evocatius: dius optalidon i retorna l’àvia…
…Optalidon, remei de les nostres àvies adolorides que se’ls prenien de dos en dos; llapis termosan, remei d’olor penetrant i aspecte amenaçador, vertader horror de les girades de peu; el dolç ceregumil de mija tarda, xarop, complement vitamínic que l’any passat va fer els cent anys (el va inventar un tal Bernabé Fernández Sánchez, un granadí que va anar a viure a Montilla, Córdova. Va tenir tant èxit que es va haver de traslladar a Màlaga, per estar vora el mar i poder anar omplint vaixells que marxaven cap a les Amèriques). L’aigua del carme, pels desmais, els marejos i els ensurts…horrible beuratge, consol d’alcohòlics i alcohòliques, només dir el seu nom l’estómac se m’arronsa! El pegat de Sor Virginia, conegut a casa com a pegat de la monja, divertit invent per curar refredats forts. El cerebrino mandri -que alguna àvia anomena “celebrino”, per  no sé quina estranya connexió- de gust vomitiu i aspecte sospitós, de petit em feia pensar en l’arsènic de les novel.les de l’Agatha Christie. I el Vicks VapoRub, l’autèntic i deliciós aroma dels refredats i dels massatges de la mare al nostre pit, vertadera olor i magdalena de Proust de generacions i generacions de nens mimats…aquest ungüent el va crear un farmacèutic de Carolina del Nord el 1880 i el va publicitar amb el nom de Vicks VapoRub en honor del seu cunyat. L’aspirina infantil -aquella rosa-, les pastilles Juanola, la mercromina. Segur que me’n deixo, perquè som tots plegats uns hipocondríacs i això ja ens ve de lluny.

15 pensaments a “ARMARI DE CLÀSSICS

  1. Ara ja no se’n gasten tants, però abans els supositoris eren més ususals. Potser és per això que Barcelona té un monument dedicat a aquest medicament en decadència. Es pot veure des de molts llocs. Té una parada de metro gairebé a tocar, però no va dirigit cap la seva entrada. Està situat a la plaça de les Glòries Catalanes (aquest és el seu nom complet, però sempre el sentireu mutilat). No hi veig cap relació entre aquestes “glòries” i el supositori, encara que és possible que qui va decidir construir-lo en aquest plaça si que ho va relacionar.

  2. buy mens and womens shoes trainers clothings sunglasses Bags LV Bags Wallets Hats jeans and many more at wholesale price. Purchase name brands at clearance prices at Louis Vuitton sale! Buy discounted name brand, Eye Shadow, Polo Shirt, T-Shirt, Belt, Clothing, Underwear, Wallet, and Accessories … Louis Vuitton Louis Vuitton online has established its place on the world fashion map over the last few decades as a leading designer brand of the fashion business. For girls, Louis Vuitton … My favorite part of the Louis Vuitton handbag is the beautiful lilac color of the bag we buy replica louis vuitton bags . It’s would be perfect for the upcoming Summer 2009 handbag season.

  3. Offered a wide selection of Chanel Designer Bags, Replica Handbags, Wholesale Designer Replica Bags, Louis Vuitton Bags, Louis Vuitton, And fake Chanel Wallets. Designer Gucci Miu Miu Bags, Gucci Bags, Jimmy Choo Bags, Hermes Bags, Prada Bags, you can find in our ReplicasHandbag store. Chanel Bags. The Louis Vuitton Handbags, Designer Handbags, Chanel Handbags, Gucci Handbags, that this celebrity likes ability is yours now!Dear friend! Hermes Handbags, Rich catalogue of designer Jimmy Choo Handbags, Miu Miu Handbags, Prada Handbags, Balenciaga Bags, purses and wallets. Luxurious look and superior quality. Burberry Bags, Chloe Cartier Bags, Chloe Bags, Christian Dior Bags, Coach Bags, and fake Chloe purses. Dolce&Gabbana Bags, Mirror image quality designer Fendi Bags, Marc Jacobs Bags, Mulberry Bags, from Louis Vuitton & Chanel. Rich assortment of Chloe Yves Saint Laurent Bags.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *