Gent nova i gent diferent

Una noia em deia l’altre dia: "al meu poble, a Sant Pere de Ribes, només veus que parelles joves amb cotxets i persones que passegen gossos!" Una altra persona em deia: " Canet de Mar ha crescut molt, només veus que parelles joves amb cotxet i ja no hi ha lloc a la guarderia…però també està ple de gent de la que passeja gossos". Jo, que darrerament condueixo cotxet, ja he detectat la incompatibilitat que tenen aquests dos fets, relacionats tots dos -no sempre- amb el creixement demogràfic del segon, tercer i quart cinturó de Barcelona: els cotxets tenen quatre rodes, quatre possibilitats de trepitjar merda de gos! 

Ep, que consti que no tinc res en contra de la gent que porta cotxet (ja he dit que jo en sóc un), ni tampoc contra la gent que passeja gossos (a vegades jo també ho faig), ni molt menys contra la gent que abandona Barcelona per anar a viure al Garraf o al Maresme, faltaria més! Jo només constato que alguns pobles estan canviant de fesomia i, sobretot, d’aire. I així trobem petites localitats on fins fa poc tothom es coneixia, envoltades de cop de rengles i més rengles de cases adossades, amb parelles joves amb cotxet, que ningú sap de quina casa són, i gent gran (o no tan gran) passejant gossos al vespre i que no diuen "bona nit" a la gent que troben al seu pas. És un canvi. Hi ha gent a qui això no agrada. No sé, no sé què passaria a alguns llocs si es presentés a l’ajuntament un partit "antipixapins". Dic això perquè les persones som així de resistents als canvis i tendim a la intolerància, a tenir por a allò desconegut, a protegir la nostra tribu. És un pensament, una reflexió que estic fent en veu alta, per veure si trobo, o algú em dóna, una explicació, encara que sigui parcial, algun argument, alguna cosa que em consoli per allò que va passar diumenge a les urnes de Vic.

9 pensaments a “Gent nova i gent diferent

 1. Hola Ramón,

  sóc una de les noies que va ser present en la xerrada col·loqui sobre Pólvora del quatre de juliol a la Universitat de Vic. Només dir-te, que ens va encantar poder passar una estona amb tu i riure una estona de les nostres preguntes…que n’hi havia cada una que tela.

  Doncs això, donar-te un cop més les gràcies, que prometem vindre un dia al teu restaurant, però només amb la condició de que tu ens serveixis el cafè!

  Un petó enorme!

  Núria

 2. Des d’aquí m’agradaria fer una crida a aquests ajuntaments nous perquè es comencessin a plantejar els carrils cotxets (és broma). Però si demanar una mica més de respecte tant als que aneu amb cotxet com els que passegeu els gossos, lligats -eh ramon-, perquè això ja comença a semblar la selva.

 3. Bé finalment t’escric un comentari ja que com saps a part de una certa admiració cap a tu, també crec que hi ha una bona amistat. En referència a la primera part del teu article només volia dir que avui en dia el tema dels cotxets està massa estès, m’explico, anys enrere les parelles que tenien de sortir de casa amb el cotxet i per anar a segons quins llocs s’ho pensaven dues vegades abans de sortir, avui en dia la gent surt més que mai quan han de transportar els seus fills amb cotxet que si a la platja, fires i mercats, Port Aventura…No ho critico que consti però a vegades a la resta de vianants també els pot molestar estar sempre atropellats continuament per cotxets.En referència als gossos no tinc gaire res a dir a part de que es recullin les caques de les bèsties que elles potser no són brutes, normalment són els amos.

  Ai que en farem de Vic, em sembla que el problema d’aquests resultats a Vic poden ser deguts en part a que la gent no s’ho agafa gaire seriosament les eleccions municipals això fa que es voti a llistes minoritàries o extremistes (PxC o la CUP) totes dues amb molt bons resultats. Pel que fa al sr.Anglada (sr. per ser respectuós) tot i ser un feixista reconegut i que tota la ciutat el té clissat (no sé si s’escriu aixi) a caigut en gràcia per ser l’unic de dir el que pensa molta gent, si si perquè la majoria de gent creu que la immigració és un problema més en una ciutat ón representen el 20% de població, de totes maneres aquest 20% o una part d’ells són els que treballen en les nostres càrniques, serveis de neteja…

  Acabo perquè no sé si estic fent una resposta més llarga que el propi article del Ramon. 

 4. Aquesta teva última intervenció, Ramon, s’escau totalment al subtítol del bloc: "Crònica d’uns temps transmudats". I ho dic per l’última part de l’article, els vots de PxC a Vic (o al Vendrell). No sóc profeta ni endevinaire, però els que vivim a Vic ja palpàvem en l’ambient l’ascens del partit del xenòfob Anglada. Ara bé, jo crec que ni ells mateixos s’esperaven treure 4 regidors, tants com el PSC.

  Vic s’ha transmudat molt en poc temps en temes d’immigració (digueu-m’ho a mi, que treballo a l’ensenyament públic) i diria que l’ajuntament de Vic no ha fet els deures, per utilitzar argot polític, per entomar-ho. I l’Anglada s’ha dedicat a fer pseudopolítica a peu de carrer, als barris, llocs on mai s’hi acosten els que tenen el tron a la plaça del Mercadal. I dic ‘pseudopolítica’ per no dir un insult, que és com s’hauria de titllar, per exemple, el paper que va distribuir PxC el dia de reflexió. Era un text escrit en castellà on, de manera totalment sarcàstica, s’animava a votar ERC o PSC perquè tenien a la seva llista ciutadans d’origen magribí. Entre moltes altres ximpleries, es deia que els ciutadans d’aquells països volen conduir amb el carnet del seu país, que bé que els ha servit per conduir camells pel desert.

  En fi, no segueixo perquè m’altero i se’m dispara la pressió arterial. Ara cal que el nou ajuntament treballi (com ho fa Manlleu o Roda) per endegar aquesta bestiesa. 

 5. Estic desesperada per intentar aconseguir La flor blanca de l’estramoni, s’ha esgotat a tot arreu, si algú en sap alguna cosa que m’ho digui si us plau!! no sé, quan sortirà la pròxima edició, o si n’hi haurà…

  Gràcies, Mar.

 6. Ramon, alerta, que es comença conduint un cotxet pel carrer Major de Santa Eulàlia, i s’acaba amb una moto de trial per aquests móns de Déu (o pel mateix carrer Major). I això va tant per tu com pel Marçal!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *