SE’N PARLA MASSA!

Aquí em teniu, esperant, nerviós, neguitós. Fa una setmana que sabem que entre dimecres i dijous, o entre dijous i divendres, arriba una nevada, que encara no es pot dir de segur si serà gran o petita, si arribarà a la costa o es quedarà a les muntanyes, si serà molesta o portarà diversió. Però ja fa dies que se’n parla. A les teles i a les ràdios, als diaris i a les sales d’espera, als mercats i a les cafeteries. I és que vivim en el món de la xerrameca. Per això sempre hi ha algú carregat de seny que, quan ja tothom hi ha dit la seva, deixa anar aquella frase, que cau com una llosa: no nevarà pas, se’n parla massa!

Abans, no fa gaires anys, les nevades arribaven per sorpresa. Durant la nit, mig d’amagatotis, en gran silenci, havia caigut un pam de neu. Al matí, una quietud blanquinosa, un arrossegament de pala al carrer, una salutació entre veïns una mica més animada del compte i la mare que deia "no cal que et llevis, que no vindrà l’autocar…està blanc de neu!" I llavors tot era córrer a vestir-se, a buscar les botes i l’anorac i a sortir al carrer a viure la gresca de la neu. Ara, fa tants dies que se’n parla, que tothom ja té les botes a punt, els anoracs ja s’esperen al costat de la porta, els corresponsals ja són a Horta de Sant Joan, als Brucs a Sant Martí d’Albars esperant poder donar en directe la caiguda de la primera volva, l’opinió -interessantíssima- dels veïns sobre la nevada i la "bonica estampa que la neu ha deixat al poble". Però no és només la neu -o la possible neu- que provoca tanta xerrameca. De tot se’n parla tant i durant tanta estona, que arriba un moment que ens en cansem, oblidem el tema i passem a una altra cosa que farà el mateix camí. Amb aquest fer tan atribolat, amb tanta xerrera i tan poca vida real, no arribem a entendre ni a disfrutar de res. Jo, per no contribuir excessivament a la xerrameca universal, només escric en aquest bloc un cop per setmana. Potser ja és massa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *