JA NO HI HA UNA MAJORIA SILENCIOSA

S’ha parlat d’Ítaca i de l’infern; s’ha ficat la por al cos, la pena al cor, la mà a la butxaca; s’ha il.lusionat, s’ha entabanat, s’ha engrescat, s’ha demanat una gran mobilització des d’Espanya i des de Catalunya, des de la dreta i des de l’esquerra. Hi havia tensió, nervis, emoció, idees i sentiments. El poble ha respost, s’ha esbravat i avui ja podem dir que tindrem un Parlament més representatiu que mai: quan es ronda el 70 per cent de participació ja no es pot parlar de “majoria silenciosa” en cap sentit. Fem números….

Els números diuen moltes coses, sobretot ara que els partits s’han definit de manera clara i la gent ha votat sabent què els oferien, tant en l’eix esquerra/dreta com en l’eix nacional. Tenint en compte que en les anteriors eleccions la majoria de partits es presentaven amb programes ambigus no veiem que es pugui fer la comparació. De manera que donem els resultats a partir dels 135 escons que han sortit d’aquests comicis.

Del centre cap a la dreta (més retallades), 69 escons (CiU + PP)

Del centre cap a l’esquerra (menys retallades), 66 escons (la resta)

Partidaris de l’Estat Propi/independència, 74 escons (CiU+ERC+CUP)

Contraris a la independència, 48 escons (PSC+PP+C’s)

Partidaris de l’autodeterminació, 87 escons (CiU+ERC+ICV+CUP)

Partidaris d’una consulta permesa per la constitució, 107 escons (CiU+ERC+PSC+ICV+CUP)
  
Partidaris del federalisme, 20 escons (PSC)

Partidaris de la constitució actual sense reformes, 28 escons (PP+C’s)

Partits d’àmbit estrictament català, 96 escons (inclou C’s i exclou PSC)

Partits d’àmbit etatal, 39 escons (PSC+PP)    

Partidaris de mantenir la immersió lingüística com fins ara, 107 escons (CiU+ERC+PSC+ICV+CUP)

Contraris a la immersió lingüística, 28 escons (PP+C’S) 

Partidaris de canviar la relació amb Espanya, 107 escons (inclou federalisme, federalisme asimètric, confederació, Estat propi, independència neta).

Partidaris de continuar igual, 28 escons (PP+C’S)     
 
Davant d’un mandat clar, la minoria que no arriba el 21 per cent continuarà impedint avançar a la majoria que ronda el vuitanta? Tornaran a treure resolucions de tribunals? Tornaran a parlar d’una majoria silenciosa? Del vot de la por? Els que hem votat demanem respecte pels resultats: se’n diu Democràcia.

    

   

2 pensaments a “JA NO HI HA UNA MAJORIA SILENCIOSA

 1. #no_ens_falleu !!!

  2,075.000 vots demanen un referèndum.

  Els Partits que vàrem defensar el Dret a Decidir sumen 87 escons molt més que la majoria absoluta.

  Ara Mas podrà demostrar que la seva aposta  era sincera, podrà demostrar si té fusta de capdavanter, Mas podrà demostrar que no és el “Mas de les sabates grans”, que no és el “Mas de les calces fluixes” sinó que és el Mas, Molt honorable, que es creu el que diu, i compleix el que promet en la Campanya Electoral -compliment que és el primer pas de la Regeneració democràtica que li cal a Catalunya- que es posa davant del Poble Català com els autèntics líders ho fan o ho acaben fent.

  Si Mas compleix ara, quan les coses no són pas fàcils, jo i molts com jo ens el creurem.

  Mas i Ciu han d’entendre que el futur de Catalunya, la nostra Independència, ha de ser obra d’una unió constituent que aplegui els diferents partits que han guanyat, cadascun segons les seves possibilitats, les Eleccions a les quals ell mateix els va convocar.

  Aquest és a partir d’ara el crit de batalla del Poble català lliure: “No ens falleu!”

  Partits polítics “catalans lliures” aparqueu les vostres diferències per uns moments ni que siguin llargs i no ens falleu!

  Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *