AQUESTA REVOLTA NECESSITA UN NOM

Això que està passant a Catalunya, acabi com acabi, és una revolta. Vull dir que des de fa un temps estan passant coses inaudites, coses extraordinàries. I és fruit del moviment de moltíssima gent del carrer. De cop, mireu. La Vanguardia “regala” el DVD d’una mani independentista; l’Alícia Sánchez-Camacho pateix pels Països Catalans…

Pere Navarro diu que defensa el dret d’autodeterminació de Catalunya. Els avis de moltes cases pengen estelades i criden independència. Felipe Gonzàlez defensa el federalisme asimètric. Membres de grupuscles independentistes troben que “ser independentista ja no mola tant com quan érem quatre gats”. Artur Mas diu que de gran vol ser de Puerto Rico, de Massachussets i de Noruega. La premsa estrangera diu que Catalonia is not Patagonia. Euskadi i Escòcia envegen Catalunya. L’embaixador americà diu, “aviam”. En fi. Tot un trasbals i un gran canvi. Cap a oon ens portarà, encara no ho sabem, però ja sabem que hi ha un gruix del país que ha fotut un cop de puny damunt la taula i la taula i la sopera han tremolat. I això ha passat perquè aquesta gent -moltíssima gent- ha perdut la por. I quan s’ha perdut la por i s’han vist els avantatges de viure sense por, ja tot comença a ser possible…. És per això, per aquest gran canvi en les mentalitats, que ja podem parlar de revolta. I aquesta revolta necessita un nom (pur màrqueting). Ja m’enteneu. Revolució de Vellut. Revolució dels clavells. Maig del 68. Primavera de Praga. Primavera Àrab. Etc. He sondejat una mica i m’han dit que potser LA REVOLTA DELS ASSENYATS. LA REVOLUCIÓ DEL SENY. Home! També m’han proposat PRIMAVERA CATALANA (ja hi ha qui el fa servir, però és una còpia i hauria de ser tardor i no és el mateix). LA REVOLTA DELS IL.LUSIONATS (massa càndid). SETEMBRE DEL DOTZE (poc èpic). LA REVOLTA DE LES TRES GENERACIONS (els de la postguerra, els desencisats de la Transició i els que no vam votar la Constitució). Mira! També m’han proposat LA REVOLTA DELS TRANQUILS. La REVOLUCIÓ DEL S’HA ACABAT EL BRÒQUIL…. en fi. S’accepten suggeriments. De moment, un servidor es decanta per LA REVOLTA DELS SENSE POR. Perquè tot això va començar quan la gent va deixar de tenir por, quan a Arenys de Munt, tot i les amenaces d’una i altra banda, els veïns no es van deixar acollonir i això va impressionar i la idea es va escampar per tot el país. Democràcia no lliga amb por. Consultes, opinions, manifestacions, idees, majories, minories, pactes, decisions difícils. Tot això. Ara ens volen tornar a fer por. Aviam. 

7 pensaments a “AQUESTA REVOLTA NECESSITA UN NOM

  1. Prou que els coneix, els senyals. I quan encara la borrasca no s’intueix en l’horitzó, alguna cosa que duu encastada molt endins l’avisa que el canvi és imminent. Com avui de matinada, que abans de tornar-se’n al llit ja se n’ha adonat. Descalç a la cuina, mentre es bevia un got d’aigua amb la nevera oberta, ja ha notat alguna cosa estranya que l’ha fet malpensar que avui no, que el d’avui no seria un bon despertar. Potser ha estat la  fredor de l’aigua que li glaçava l’esòfag o la llum irreal de la nevera o el silenci fosc del passadís el que l’ha inquietat. graduation limousine
  2. I seriously love your blog .. Very nice colors & theme.quang cao google Did you create this amazing website yourself? Please reply back as I’m Hopping to create my own personal website and would love to find out Where you got this from or just what the theme is named. Thank you!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *