DON DeLILLO…estremidor!

A aquestes alçades i aquestes edats costa de trobar llibres -sobretot contemporanis- que ens facin fer un sup al cor. Eps, de tant en tant passa. Ara mateix. Amb Don DeLillo. Els nordamericans…
…tenen la virtut d’obrir-me camins nous quan ja començo a pensar que tot és molt fressat. Em va passar amb Cormac McCarthy, però tanta violència m’aclapara: no sempre tenim el dia per pair depèn de què. Abans, anys ha, m’havia colpit John Irving i més tard Chuck Palahniuk (crec que es deu escriure així). Ara m’ha passat amb aquest estrany Punt Omega, publicat en català per Amsterdam (en traducció d’Ainara Munt). I res, que estic estremit (i és un dir). La novel.la passa en un museu de Nova York i en una caseta de vacances en un desert de Califòrnia. O no. La novel.la passa dins el cap dels personatges. Del narrador. De fet, és una pel.lícula, un documental, que no s’arriba a filmar. I la contemplació -sí, sí, contemplació- d’una pel.lícula, Psicosi, a càmera lentíssima. Els que hi entenen diran que allà hi ha “una reflexió sobre l’espai i el temps”. El protagonista del documental que no es farà diu que al desert hi ha “només distàncies i prou, ni vistes ni línies de visió, només distàncies.” I també diu que és allà per deixar de parlar…” Aquí el temps avança més a poc a poc. El temps esdevé cec. El paisatge, el sento, més que no pas el veig. No sé mai quin dia és. No sé mai si ha passat un minut o una hora. Aquí no em faig vell.” En fi, que la novel.la també porta el lector a un lloc sense vistes ni línies de visió, a un lloc on no ens fem vells.

Un pensament a “DON DeLILLO…estremidor!

  1. UCVHOST has changed the face of web hosting industry in a major way, people were paying gold for peanuts (and it is still happening). Cheap vpshas become synonym with UCVHOST, anybody and everybody who wants a reliable and affordable domain web hosting visits UCVHOST and gets either windows vps or Linux hosting from UCVHOST. UCVHOST sells cheap hosting WITHOUT hidden terms and conditions where as competition has huge MSA and SLA’s which are good enough to confuse a seasoned lawyer also. For clients by now Business with us for the value of windows vps became very critical piece of puzzle for their whole operation, uptime and performance became a huge concern.. However it came with a cost, dedicated servers proved to be at least 100 times expensive in comparison to any windows or Linux plans. Somewhere in the labs engineers were working on splicing raw power of a server into virtual instances, this technology was called as Virtualization also termed as or virtual private servers. Also UCVHOST comes handy when you are looking for remotely hosted and managed FOREX MetaTrader4 terminals. Ourforex vps platform is all geared up in fight of pips, our platform support any number of expert advisory (EA) and along with an assure of 100% uptime. Our Virtual Forex Tradng Terminals are well equipped to help you in making money. Our Shared Hosting as well as VPS Hosting plans are the cheapest. Try them with our 30 day money back guarantee.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *