LLIT DE SIS PAMS (O DE CINC)

Una amics, D&D, ens han ofert un llit de ferro. Ens han dit que estava en perfecte estat, però que “és dels de sis pams i, ja sabeu, costa de trobar roba d’aquesta mida!” Clar que el llit havia sigut d’una amiga comuna, astròloga i arpista…

(m’han demanat que pengés el Pregó de Prats: el trobareu adjunt al final)

Els de casa hem pensat que ens aniria prou bé. Que ara mateix tenim un espai nou per moblar. I que no es pot dir que no a un llit que fou de l’amiga arpista. La meva germana petita m’ha dit de seguida que d’això se’n diu un llit de tieta. Algú altre m’ha dit que això és un llit de canonge i que els altres, els llits de monja, molt més incòmodes, “només tenen cinc pams”. De seguida, esclar, m’he posat a donar-hi voltes. I què ho fa que costi tant de trobar roba d’un llit d’aquesta mida? És la sonsònia de sempre: no són temps de matisos… o es dorm sol o es dorm acompanyat. Res de mitges tintes. Jo he dormit molts anys en un llit turc, anava pensant, un llit que tenia sis pams, com a mínim, i ben ample que s’hi estava. I no sempre sol. I esclar, ara les tietes i els oncles dormen a qualsevol banda. Són singles, ara. Ja no hi ha concos ni conques. Ara, les tietes que abans es quedaven a casa a vestir sants, ara dormen en camarots, compartiments, seients de jumbo, hotelets, cases rurals i ocasionalment en llits de matrimoni. Dels canonges no en sé res. Però quina és, doncs, la mida estàndard d’un llit petit d’avui dia? D&D deien que aquesta mena de llits, els de sis pams, són molt pràctics per quan tens amics o família de visita: “hi poden dormir perfectament dos nens o una parelleta d’enamorats molt agafats o un adult ben ample!” I tenen tota la raó. I no entenc perquè no hem de trobar roba d’aquesta mida!

6 pensaments a “LLIT DE SIS PAMS (O DE CINC)

  1. Bon dia.

    Només et volia felicitar pel pregó que acabo de llegir i que és el que vas fer en motiu de la Festa Major de prats de Lluçanés. Tot i que visc a Barcelona el meu imaginari segueix estant al Lluçanès i de manera particular a Oristà i els seus voltants. En l´edició del Quixot d´en Martí de Riquer quan surt en Perot Ricaguinarda hi ha una nota a peu de pàgina fent al.lusió al lloc de naixença del personatge.
    Ja m´estic imaginant aquest projecte que dius tenir en ment: “La història universal del Lluçanès”, la posaria a la meva biblioteca al costat del l´obra de Xuan Bello.

    Santi.
    Barcelona-Oristà

  2. És millor tenir un llit individual còmoda en lloc de dues vegades sobre ell. Perquè quanim duplicar, se sent com que estic drawning i perdre l’alè. Lol, el seu únic curiós com la forma de comentaris dels lectors en aquest bell article. Gràcies per aquest llibreonline marketing

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *