NO-LLOCS, CARRETERES, CORRALS…QUE VÉNEN FESTES!

Un altre Nadal a la carretera: paradors, hostals, corrals, portal… qui sap, potser aquestes festes resseguirem -en família o sols com mussols- la geografia catalana més mítica. Aquells paradors, aquells corrals on ens vam refer, aquells no-llocs on vam arribar marejats, on vam vomitar… pastorets com hem sigut tots per aquestes carreteres de Déu!

Proposo una llista, que sempre es pot ampliar. Neu al Bruc, a la Panedella, boira a can Pamplona, gel al Lleó; vomitada a la collada de Toses, arcades a la Cantina de Vallfogona, lleu mareig al Cobert de Puigcercós. I aquella truita a les Quatre Carreteres i uns calamars al restaurant Tibidabo i pamtomàquet amb llangonissa al Túnel de Sant Quirze un dia molt ventós. Fred, fred de peus a cal Rosal, la Solana del Ter, el túnel del Cadí. Suant, rient, cantant a la Porta Catalana, le Village Catalan, les Mallorquines, uns dies de forta calor. I una prostituta fent les seves feines a Tagamanent. Gebre al Roser, molsa a Coll de Revell i boix grèvol al Boix. Sant Cristòfol, Santa Anna, Sant Joan, Sant Pere, Sant Ramon. Penedès, Cerdanya, Urgell, Berguedà. Empordà i altra volta Empordà. Vilanant, Vilafant, Vilatenim. Verges, Pau, Ultramort. El Pertús, el Coll d’Ares, el Coll de Pal. Autopistes, carreteres i camins. Tots hem sigut pastors. Recordem molts paradors, hostals, cantines… corrals on ens vam refer. Abeuradors on ens vam saciar.

 

8 pensaments a “NO-LLOCS, CARRETERES, CORRALS…QUE VÉNEN FESTES!

  1. Quin encert recollir aquesta geografia mítica que em recorda la infantesa.
    I no podia faltar-hi la Collada de Toses, autèntic malson de la meva infantesa. Quin gran dia quan es va inaugurar el túnel del Cadí!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *