HAS LLEPAT!

Els joves de la Comissió de Festes del meu poble es van inventar un concurs sobre temes del municipi, divertit i emocionant, que va triomfar el diumenge de la Festa Major al Local Social (per cert, com a concursant voldria que s’aclarís d’una vegada per totes, quants bancs i cadires de la fundició Benito hi ha al carrer Major!) El concurs es titulava HAS LLEPAT i tenia un consell de savis -una mica torracollons, tot s’ha de dir- que decidia en cas de dubte. Tot plegat m’ha fet pensar…. 

I el dissabte, els mateixos joves de la Comissió de Festes (o una part), sota el nom de Miralles Grup, van fer un nou piromusical dramatitzat (un gènere probablement inventat al nostre poble) i que també va ser un exitàs. Les claus d’aquest èxit, al meu parer, són: creativitat, ganes de fer-ho bé, un ús interessant de les noves tecnologies, combinat amb la tradició, i un gust per saltar-se el políticament correcte. Tot això també m’ha fet pensar….

Per sort encara hi ha gent políticament incorrecta (cosa bona per a la creativitat en general), però cada vegada són/som més que ens autocensurem (sovint sense ser-ne conscients) i és per això que ens sorprenem i ens emocionem davant d’actituds desacomplexades i fresques. De totes maneres, constato que en aquest país s’ha anat molt enrere en aquest camp (i en el de la llibertat d’expressió en general). Ara la censura és autocensura. Ara no hi ha tisores ni…..però hi ha una pressió mediàtica que quan salta damunt d’alguna idea o d’algú el pot deixar escaldat (i qui sap si marcat per sempre). Llavors, clar, el que es troba en aquest tràngol -si més no per poder tornar a dormir tranquil- s’ha d’agenollar o de retractar. Patètic. I el que no s’hi ha trobat mai pensa…”si puc m’ho estalvio”. El missatge que entre jutges, diaris i opinadors donen és: si ets incorrecte, has llepat!

Però darrere d’aquests crits histèrics surt una mena de “consell de savis” que, amb molta calma i saviesa, et perdona la vida, però et renya una mica i et diu que no vas ser oportú, que volies dir una altra cosa, que clar que ets lliure de pensar el que vulguis, “faltaria més”, però que ara no calia dir-ho i bla, bla, bla (el “consell de savis” està format per gent de totes les tendències polítiques).
 
Per això felicito els joves de la Comissió de Festes del meu poble. Per ser incorrectes i frescos. I que duri!

18 pensaments a “HAS LLEPAT!

  1. Tot i que no vaig assistir ni l’espectacle dels Miralles ni al concurs “Has llepat!” n’he sentit crítiques molt elogioses. La meva felicitació als organitzadors de la festa major. Això li dóna una denominació d’origen a la nostra festa.

  2. Doncs jo aquest any, per primera vegada, m’he mirat el Miralles des de l’altra banda  i trobo que ha estat genial !! El millor !!

    I què dir de L’Has Llepat, impressionant !! El format, les ganes, la participació, la originalitat…

    Au, ara ja tornen a quedar 365 dies per la pròxima patrona…

  3. Gràcies Ramon pel comentari. Jo volia afegir una cosa: Perquè la Festa Major sigui un èxit fan falta dues coses,, gent que d’encarregui de fer-la possible, pensar coses noves, millorar les ja existents… però també fa falta la participació de la gent, i crec que aquesta festa major ha estat un èxit per l’organització i per la participació i col·laboracio de la gent del poble. Moltes gràcies a la gent que heu assistit als actes d’enguany. Com diu el Barni xic, queden 365 dies per pensar nova temàtica per MIRALLESgrup i noves preguntes per l’HAS LLEPAT!

    Salut!

  4. Moltes gracies pel post i els comentaris, només afegir el gran treball realitzat per l’Alex Comellas, que hi ha dedicat moltes hores i aixo s’ha notat en el resultat final.