Moreno i companyia

Coses dels Moreno

28 de març de 2019
0 comentaris

A qui vols més, a Puerto Rico o a Catalunya?

A qui vols més, a Puerto Rico o a Catalunya?

“Els voltors nacionalistes són de l’ordre dels falcònids nacionalistes” (anònim, segle XXI).

Les commovedores reaccions del mitjans de comunicació espanyols respecte als relats de certs testimonis en el judici dels presos polítics demostren, una vegada més, dues qüestions. La primera és la constatació empírica de l’apassionat amor que l’Espanya castellanòfila irradia sobre els catalans que senten el perill de ser fagocitats per la gola insaciable de l’Estat. Un Estat que sols respecta les diferències en la lletra de la Constitució però no en la quotidianitat (Renan). La segona és la unanimitat, sense escletxes ni manies, en la informació hàbilment difosa entre la ciutadania. Parcial i tendenciosa, per tant (en realitat, prefereixen Puerto Rico a Catalunya. Que facen la prova).

No pense desmentir els primers perquè les imatges expliquen el 20 de setembre i l’1 d’octubre del 2017 millor que les voluntats tortuoses remullades en el verí de la insídia i el beuratge putrefacte de l’odi.

Pel que fa al bloc granític i uniforme, incloent-hi els qui es vanten de demòcrates, és convenient observar la coincidència en la condemna a l’exercici de llibertats incontestables. Ni el pacifisme net, clar i sostingut en el temps és capaç de sensibilitzar les consciències adoctrinades i, en conseqüència, presoneres d’una història inventada: pro domo sua, per descomptat. També és curiós i alliçonador veure com les màquines difusores de notícies i generadores d’opinió seleccionen col·laboradors conversos a la veritable fe espanyolista. Aquest és un sistema de blanquejar els atacs, soterrats o no, contra la Catalunya que es nega a desaparéixer.

En fi, Catalunya no està a Espanya però Espanya sí que està a Catalunya.

Però hem de ser positius i mirar al futur. Molt bé. No oblidem, però, que el famós judici se “celebra” a la capitat d’un estat nacionalista excloent. També hem de tindre en compte que el tribunal és francament nacionalista espanyol i els testimonis de l’acusació són nacionalistes espanyols. De veritat alguna ànima càndida espera justícia?

Vicent Moreno i Mira

Statu quo
28.01.2018 | 7.35
L’illa de les sirenes
17.02.2016 | 6.31
“Ventajistas”
21.12.2019 | 9.29

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.