Des de Levantínia amb furor

Des de Levantínia amb furor

Desprès de la visita inútil d’un ministre vingut del rovell dels ous, és inajornable abolir del nostre vocabulari termes que ens desacrediten. Aquests verbs són, per ordre alfabètic, els següents: demanar, insinuar, instar, pregar, requerir i sol·licitar. Per què? Perquè són propis de les monarquies absolutistes i de les dictadures autàrquiques. I, també, per la senzilla raó que són companys inseparables de la moral de l’esclau. D’ara en avant cal incorporar a l’agenda valenciana els mots corresponents a la moral del senyor: reivindicar i exigir.

El mapa geomètric de la Comunidad de Madrid és un triangle amb un apèndix d’aparença fàl·lica en posició explícitament agressiva. Consentir violacions a la lògica, a més d’adquirir la gens convenient categoria masoquista, equival a la permanent claudicació de la dignitat. Els polítics de tot pelatge haurien de rumiar-hi i actuar en conseqüència.

A la espera de obtener los favores que detallo en mi humilde instancia por parte de su excelencia cuya vida guarde Dios muchos años, firmo la presente en la capital de la Levantínia, a trece de abril del año dos mil diecisiete.

Modesto Anodino i Ameba del Alto Oprobio

(per la transcripció, Vicent Moreno Mira)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *