Paret amunt (90) de Barcelona

 

dijous 24 d’agost de 2017

De l’allau d’informació dels atemptats de Barcelona i Cambrils és difícil fer-ne un resum o un comentari més o menys general.

Destaquem l’actuació dels Mossos? La poca vergonya del Ministerio de l’Interior. La mà de barbaritats que s’han arribat a escriure a les xarxes? Les encertadíssimes coses que s’han dit també a les xarxes? No sé. Es tot tan difícil.

Una de les coses més importants, però, està en la poca difusió que se’n fa d’un fet crucial. Se sap que Aràbia Saudita està a la base dels moviments integristes de tot el món. No és aquesta una opinió personal. Noam Chomsky que tampoc no ens caldrà parlar-ne ara, ho ha dit així mateix i ja fa temps. Espanya, l’Estat Hispànic, té a l’Aràbia  Saudita un client de primera magnitud. El pocavergonya de Felip VI ha anat ja vàries vegades a vendre armes – el 3% se’l queda ell personalment– tot i saber que serveixen per matar gent al Iemen i per abastir grups terroristes de tot el món.

Dels Estats Units no cal dir res, el Trump els va vendre armes per 100 mil milions de dolars. Això sí que és un negoci. Aquestes armes  també fan cap al Iemen, a Isis i a qualsevol que les pugui comprar.

No sembla preocupar excessivament la cosa. Al Felip VI, el preparao, tampoc no li ve d’aquí. Per això encara té les galtes d’anar a visitar els ferits i   firmar el llibre de condol que van posar a BCN.

Es tan indignant com la premsa espanyola. No tenen vergonya de res, francament.

Suposo que ells també se sabem impunes. Com els ganduls a qui protegeixen.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.