6 de juliol de 2012
Sense categoria
0 comentaris

La Plataforma per la Llengua assumeix la defensa judicial del ciutadà empordanès denunciat per la Guàrdia Civil per defensar els seus drets lingüístics

El passat 30 de maig el ciutadà empordanès Simó Colls va ser aturat en un control de la Guàrdia Civil al municipi de Vilajuïga (Alt Empordà), on va veure vulnerats els seus drets civils i lingüístics de manera flagrant pels agents del cos armat espanyol. La Plataforma per la Llengua vol denunciar aquesta nova agressió als drets civils i lingüístics d’un ciutadà català i ha decidit que assumirà la defensa judicial d’aquest ciutadà en el judici que se celebrarà demà dia 4 de juliol als jutjats de Figueres. L’ONG del català aprofita per expressar la seva profunda preocupació davant l’augment de casos de vulneració dels drets lingüístics de ciutadans a mans de les forces de seguretat de l’estat.

Els fets van anar així: durant el procés d’escorcoll del vehicle del ciutadà empordanès, els agents no només van negar-li el dret d’expressar-se en català, tal com estableixen l’article 33 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 2006 i l’article 4 de la Llei 1/1998 de Política Lingüística, sinó que un d’ells va proferir diverses amenaces com ara: “Qué te has creído, estamos en España y a mi me hablas en castellano”, mentre mantenia una actitud agressiva i amenaçadora. Posteriorment, l’empordanès va denunciar els fets ocorreguts als Mossos d’Esquadra. En canvi, en Simó ha d’afrontar un judici per faltes de desobediència i resistència a l’autoritat el proper 4 de juliol, en ser denunciat pels agents de la Guàrdia Civil.

Apart d’assumir la defensa judicial de Simó Colls, la Plataforma per la Llengua ha posat el cas en coneixement de l’Oficina de Garanties Lingüístiques de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!