26 de juny de 2012
Sense categoria
0 comentaris

Presentem la guia “Salam al Català” a Vilafranca del Penedès

A l’acte hi han assistit el regidor de cultura, solidaritat i cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Sr. Raimon Gusi,  la representant del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf, la Sra.Teresa Casanellas, la portaveu de l’Associació La Llum del Nord, la Sra. Asma Harti i la portaveu de la Plataforma per la Llengua, Eulàlia Buch.  També hi han assistit una seixantena de persones molts d’ells alumnes de català, les seves famílies i veïns de la comarca.

El regidor ha presentat l’acte i ha remarcat que la formació en llengua és una oportunitat i que a Catalunya la llengua és un actiu, perquè és una eina inclusiva, que ens fa més iguals.

Des de la Plataforma per la Llengua s’ha explicat el contingut de la guia i s’ha dit que la llengua també contribueix a la consolidació de les relacions socials i què el coneixement de la llengua catalana pot facilitar un accés més ràpid al mercat laboral.

En el mateix sentit, la Sra. Casanellas ha encoratjat els assistents a usar el català cada dia, en els diferents àmbits quotidians, sense por ni vergonya. 

La Sra. Harti ha tancat l’acte agraint la utilitat que tindrà la guia pel col·lectiu araboparlant de Vilafranca i ha explicat que un dels objectius de l’associació és ajudar a la comunitat d’origen àrab a integrar-se en la nostra societat a través de l’aprenentatge del català.

Al final de l’acte s’ha fet el lliurament de certificats als alumnes que han impartit els cursos de català a La Llum del Nord de Vilafranca. Aquests cursos són un exemple de la gran tasca que està fent l’associació que consisteix en l’execució de cursos de català adreçats a nouvinguts aturats que tenen pocs o nuls coneixements del català. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!