A això també li direm GLOBALITZACIÓ?

Tot llegint NOTÍCIES… (I a veure com els humans arribarem a arreglar tot això).

-Londres: 8000 places en Hotel de 5* a 14.000 € la nit, cobert més del 90%.
(PIB per càpita: Regni Unit: uns 30.000 € Somàlia: 600 €)

-L’obesitat afecta a un 10% de la població mundial…. 
Mentretant  14.5M de persones pateixen fam a la “banya” d’Africa.

Catalunya Caixa diu que farà un edifici de luxe, en el projecte del qual treballen unes 200 persones. Hi hauran botigues i uns 68 habitatges. Un cost de 32 milions d’euros.
 Ho deu aconseguir amb el nou dipòsit financer que anomena 100% natural, amb el que promou especulació amb aliments.
 Les Nacions Unides han denunciat aquest tipus d’especulació per la seva relació directa amb la crisi alimentària. Mentre el Catedràtic Joan Oliver diu en informe de Catalunya Caixa que a Girona, si més no, la crisi econòmica s’ha acabat…

-Els ciutadans de l’Estat Espanyol acaben llençant un 20% del menjar que compren :

més del 50% es podria haver consumit si s’hagués planificat, conservat o emmagatzemat millor.  A Somàlia no tenen infraestructures per conservar el menjar… que els podrien fer arribar… i que no els robin un cop arribat.

-Alguns dels qui no tenen feina salven el seu estiu en base als que encara en tenen…:
“L’inici de la temporada turística fa caure el nombre d’aturats un 3,1% a Catalunya,… Encara hi ha 576.000 aturats a Catalunya, em puc equivocar, un 11% de la població en edad de treballar…?

Salari mínim interprofessional per a l’any 2011: 8.979,60 euros/any
 Els jugadors de fútbol més ben pagats cobren entre 20 i 30 milions d’euros a l’any. I els banquers:Alfredo Sáenz 9,6 milions €/any, Francisco González  5,6 milions €/any, Emilio Botín 3,9 milions €/any. Diputats al parlament: 37.000€  a 100.000€/any (segons diputat…).   Molt variat oi?.
 
 -Frivolitat?: 
El portaveu de CiU, Jordi Turull diu que li agradaria una bipolarització Catalunya-Estat… perquè “quan CiU ha estat decisiva és quan tot ha estat possible“.
 Aquest tot és un misteri, particularment quan en Duran estarà al cap d’aquesta “bipolarització”, ell i els seus “tots”, que ja coneixem.
El Sr. Turull algun día se n’adonarà que no és el mateix el seny i el pensar que tenir una ideología (que no sembla pas tenir), i que no és el mateix una ideologia (que sol comportar parcialitat mental) que una mentalitat, (sovint en forma de rentat de cervell polític) al servei d’una determinada i prostituída forma de poder. No pas un bé cultural de caràcter obert…

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *