Publicat el 21 de maig de 2014

El segrest definitiu de la caixa (III) avui a l’assemblea

Avui dia 22 de maig al vespre se celebra l’assemblea de la caixa.Es confirma a la proposta d’estatuts de la nova fundació bancària que només es deixarà un únic patró, del total de quinze, perquè sigui elegit fora del patronat. La pèrdua de control de l’entitat és total, per part de les entitats socials, governs locals, etc.

Les dues primeres entitats fundadores en elegir, amb caràcter rotatori, aquest únic candidat a patró extern, seran la Societat Barcelonesa d’amics del País (dirigida per Miquel Roca i amb Fainé com a soci destacat) i l’Institut agrícola Sant Isidre. Entitats aquestes dues amb molt poca vitalitat democràtica i nul·la renovació.

El senyor Fainé es fa amb el control absolut de la nova fundació bancària i elimina la “fundació la caixa” preexistent. Totes les decisions quedaran en mans del patronat composat entre d’altres per Fainé, Alierta, Slim, Javier de Godó, Solana…
i sense data de caducitat.

Hi haurà també dos membres d’entitats socials, que seran elegits pel propi patronat. Per tant a la pràctica, amb el temps, n’hi haurà prou amb set membres del patronat per poder decidir el futur de l’entitat, l’obra social i la renovació del propi patronat.

La darrera esperança d’aturar aquesta iniciativa del senyor Fainé és l’assemblea d’avui 22 de maig al vespre. Però no vindrà cap proposta millorada  d’estatuts sense el seu relleu previ al capdavant de la caixa.

Jo ja començo a pensar en on posaré el doblers a partir de demà. El problema és que no hi haurà gaires alternatives, estic pensant en la banca ètica, però encara no en conec cap del país.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per PereMartell | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent