Publicat el 15 de maig de 2014

Equilibri de forces. La força que tenim

El darrer Editorial del Vicent es titula “la força que tenim” i es refereix al canvi a les ments de les persones, al canvi d’univers mental. Certament aquesta és una força eixordadora i la més fonamental, perquè ho transforma tot. Però ara em vull referir a una altre força o més ben dit a l’equilibri de forces.

El Ministre Montoro diu que Catalunya traurà de la crisis a l’Estat. Podríem pensar que està fent la pilota als catalans però, tanmateix sembla poc probable. Catalunya té el model productiu més diferenciat de la peninsula iberica malgrat la pèrdua del pes industrial de les darreres dècades. Per tant, podem pensar que el nostre treball alimenta l’esperança de Montoro?

Això té relació amb el discurs de la Teresa Forcades, quan diu que l’Estat només s’avindrà a pactar una solució al conflicte actual quan els catalans deixem de treballar durant unes setmanes.

Crec que Espanya no sortirà de la crisi sinó canvia molt, malgrat Catalunya. Aquesta crisis és sistèmica, de competició global, de manca de recursos i a on la corrupció i la partitocràcia tancada no tenen futur, tampoc a Catalunya.

La Teresa parla indirectament d’equilibris de forces i de moviments, segur que ha inclòs el canvi mental dels catalans en el seu càlcul, però també hem de pensar en les eines i les institucions catalanes i la capacitat de resposta que tenim. L’alliberament mental sempre ha de dur a noves maneres de pensar i de fer, però també a noves formes d’acció col·lectiva i individual.

Exercitem ara ja fer les coses de manera diferent. Quin repte més bonic!

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per PereMartell | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent