La Resistència

Blog d'Oriol Ges

Per què és trist que l’Ajuntament de Manresa retiri l’estelada?

Primer de tot hem de tenir clar que la independència és un acte revolucionari i d’insubmissió a l’actual Estat que oprimeix la nostra nació. Fer la independència implica saltar-se la legalitat espanyola i per això cal valentia i no tenir por de les amenaces que arriben constantment de la meseta. Cal tenir en compte, també, que els actes de desobediència civil són part d’un Estat de dret democràtic que es desenvolupen en societats madures.

A l’últim debat electoral al Teatre Conservatori, el dimecres dia 20 de maig, vaig felicitar l’alcalde de Manresa per no retirar l’estelada. Avui li diria que lamento la seva decisió de no mantenir-la. La majoria dels ciutadans de Manresa volem la independència i com a tal, l’Ajuntament ha d’obeir a la voluntat majoritaria del poble sense agenollar-se a uns tribunals aliens a Catalunya. No podem permetre que Espanya guanyi per la força de les lleis allò que mai guanyarà per la força de les urnes.

Si davant d’una simple resolució de la Junta Electoral espanyola acatem les seves ordres i no mostrem fermesa, com pretenem ser un Estat independent?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.