La Resistència

Blog d'Oriol Ges

L’ANC s’ha de convertir en un partit polític i passar per sobre dels que han segrestat el procés

Fa més de dos mesos, dos milions de catalans vam votar en el 9N. Vam demostrar, una altra vegada, estem a punt per a la independència. Després del 9N, enlloc d’accelerar-se, El Procés s’ha aturat, enfangat en unes discussions estèrils entre uns partits que porten dos anys marejant la perdiu: ERC i CiU.

Cada dia que passa sense fer el pas definitiu va en contra nostra, en contra de la independència. Si ho deixem per més tard, posem el procés en mans de Rajoy que convocarà les eleccions espanyoles quan més li convinguin i donem la oportunitat als partits espanyols a fer la nova enredada unionista amb renovades, i com sempre, falses promeses de comprensió, reformes impossibles de la constitució i altres “pastanagues” pensades per a que no puguem ser independents.

Les eleccions són URGENTS!
Volem Votar!
I necessitem fer-ho ara!

Durant aquests dos mesos enfangats, CiU i el president Mas han anat posant condicions a la convocatòria d’eleccions i ERC des del primer moment ha rebutjat la unitat impedint qualsevol mena d’acord amb CiU, obviant que fins fa poc els havien donat suport parlamentari.

L’escena viscuda aquest cap de setmana és de traca i mocador: ERC anuncia en una roda de premsa un acord inexistent, al cap d’una estona surt publicat al Facebook de Pilar Rahola surt publicat l’SMS que Mas ha enviat a Junqueras i ja tenim la troca ben embolicada: les discussions entre uns i altres pugen de to i arriben fins i tot a faltar-se el respecte.

Aquesta “no-entesa” i mal rotllo entre els dos principals partits del país pot comportar la no convocatòria d’eleccions. De fet, avui ja ho advertia CDC:

CDC: “Si valorem que una precipitació pot portar al fracàs del procés, no donarem suport a unes eleccions immediates” http://ara.cat/_4c8653f5 

Però què és això!? Què no hi ha prou raons per a convocar eleccions ja, abans de que els catalans llancem per la borda que El Procés i una oportunitat històrica!?

El poble ja no podem estar més temps callats! Què s’han cregut ERC i CiU?

Volem eleccions ja!

President, convoqui!
Junqueras, no posi pals a les rodes!

Però què farem si ERC i CiU són incapaços d’arribar a un acord? El procés morirà? No! Personalment, com a membre de ple dret de l’ANC, proposaré la modificació del punt dels estatuts de l’ANC on es diu que no ens podem constituir com a partit polític i configurar-nos com a tal, de forma eventual i transitòria, amb l’únic punt de declarar unilateralment la independència des del Parlament de Catalunya. Cal reorganitzar el front independentista de la línia dura, tal i com proposà fa uns dies Hèctor Lopez Bofill. Cal unitat d’acció davant la inacció dels dos principals partits d’aquest país!

HECTOR

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.