Sobre l’ANC i les autoinculpacions

Per què no m’autoinculparé?

Any nou, vida nova… i blog nou! Dedico la primera entrada a les autoinculpacions promogudes el dissabte dia 3 a Manresa per l’ANC, ja que en el sí de l’assemblea territorial de la capital del Bages hi ha hagut un fort debat intern sobre una campanya que, personalment, trobo fora de lloc.

No pot ser que l’independentisme vagi sempre a remolc del que faci o deixi de fer el Regne d’Espanya i llurs institucions. Si el 23 de gener de 2013 el Parlament de Catalunya va aprovar per majoria absoluta una Declaració de Sobirania que individuava Catalunya com un subjecte polític, per què ens ha d’importar tant el que digui una querella imposada per un tribunal espanyol que nosaltres no considerem com a propi?

Si som un poble sobirà, per què legitimem la justícia espanyola acudint a les seves portes a autoinculpar-nos per allò que molts vàrem fer amb la consciència ben tranquil·la?

M’agradaria que l’ANC es mobilitzés per fer efectives les seves pròpies reivindicacions. Si fem memoria, el 19 d’octubre de 2014 l’ANC exigia eleccions en tres mesos (click per ampliar la captura):

Diari el Punt Avui

Resulta, però, que el proper 19 de gener al Parlament de Catalunya, Artur Mas i Oriol Junqueras debatran uns pressupostos autonòmics que per res preveuen la independència. Per tant, una de les meves preguntes és: com és que l’ANC no organitza cap acció perquè els partits que tenen majoria absoluta al Parlament convoquin eleccions per culminar el procés i fer la independència?

Ja ha passat el 2014, l’any de la independència. Se’ns escapa el tren. No tenim ni unitat, ni eleccions anticipades, ni full de ruta, ni DUI a la vista ni res tangible que ens faci creure que serem independents a curt termini.

Cada dia que Mas i Junqueras allarguen el procés és un dia que regalem en safata a l’Estat perquè organitzi el seu cavall de troia –Podemos– a casa nostra i acabi fent-se seus els indecisos que havíem de fer-nos nostres. Cal ser més pro actius i portar nosaltres la iniciativa. L’ANC hauria d’impedir als partits tradicionals segrestar el procés de la manera que ho estan fent, posant per davant els seus interessos electorals als del País.

No creieu que la millor resposta davant de l’acceptació per part del TSJC de la querella contra alguns membres del Govern seria que el mateix President complís amb allò que des de l’ANC s’exigia el passat 19 d’octubre? No ens afecta que un tribunal, que nosaltres considerem aliè a la sobirania de Catalunya, accepti una querella absurda. El que ens afecta és que la nostra pròpia classe política –la mateixa que rep els cops- es quedi palplantada i no actuï de forma CONTUNDENT davant les amenaces constants del Regne d’Espanya. Si des de Catalunya sabem fer una cosa molt i molt bé és queixar-nos: “que malament ens tracten, des de Madrid”. A part d’actes simbòlics farem alguna acció que tingui algun efecte pràctic per assolir l’objectiu?

Volem que l’ANC sigui la comissió de festes d’un Govern que no preveu la independència –només cal que us mireu per sobre els pressupostos pel 2015- o volem que l’ANC exerceixi com a lobby de pressió als nostres polítics?

Mas i Junqueras són els que tenen majoria absoluta al Parlament i els que tenen poder per convocar les eleccions. Tenen tot un poble darrere seu que els demana UNITAT, URNES I INDEPENDÈNCIA. La resta d’independentistes els seguirem i anirem tots a la una si arriben a un acord per fer la independència. En cas contrari, tal i com afirmà Hèctor López Bofill en una piulada a Twitter

HECTOR

3 pensaments sobre “Sobre l’ANC i les autoinculpacions

 1. Autoinculpacions:
  *** Defensem el president,
  *** i fem treball d’autoconscienciació (no tothom ho veu com nosaltres).

  Trobo totalment fora de lloc aquestes actituds super puristes que només fan que frenar el procés.

  I ¿què es retreu a l’ ANC? Pressiona quan ho veu convenient, afluixa quan cal.
  Felicitats ANC.

  No, amb mí no valen aquestes actituds de boicot al procés …
  Ja n’estic ben tip. Tothom posa pals a les rodes.

 2. de totes maneres, si s’han inculpat unes 4.000 persones a tot Catalunya, com es diu, es tracta ( o es tractaria) d’un fracàs majúscul.Els catalans no ens podem permetre una cosa com aquesta. Qui es fa responsable ara ?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*