BORBONET, FOT EL CAMP!!!!

 

Sóc republicà tot i que sé que hi ha monarquies que funcionen molt bé. Podem pensar en les dels països escandinaus, podem pensar en la d’Holanda. Suposo que n’hi deu haver d’altres. No sé exactament per a que serveixen però si els seus ciutadans n’estan contents, no hi ha res a dir. Potser eviten als ministres d’anar a moltes festes protocol·làries, potser la ciutadania té una sensació d’estabilitat, potser simplement els hi fa gràcia tenir reis i reines, prínceps i princeses, com als contes, el que sigui…

Jo sóc, però, dels que opino que la monarquia és una institució absolutament anacrònica i racionalment injustificable. Evidentment, allò que dóna l’estabilitat a una societat és el benestar de la mateixa. I si ha d’haver algú que s’especialitzi en temes de protocol sembla que triat serà més idoni que no pas heretant el càrrec per descendència biològica. Llegia l’altre dia que al món només resten 17 monarquies i la tendència evident és a continuar restant. No crec que hi hagi cap república al món que aspiri a esdevenir una monarquia. Ni crec que espanya tingués una monarquia si la república no hagués estat abatuda per la dictadura franquista que és la qui la va coronar.

Sent la monarquia una institució anacrònica, els monarques contemporanis més vius el que fan és fer bonic, adaptar-se a la modernitat democràtica i intenten destorbar el mínim per tal que els hi duri el mòmio que tenen tant com sigui possible. Com és evident no és el cas del Borbonet que, dins de les anacròniques monarquies és una monarquia reaccionària, autoritària i intolerant o sigui una monarquia que s’assembla més a les del segle XIX i XX que no pas a les occidentals del segle XXI. I el perquè d’això és simple: és una monarquia neo-franquista. Als darrers Borbonets no es va alletar sa mare, ni una dida, sinó el general Franco. Per això fan el tuf feixista que fan i per això gasten l’arrogància i la supèrbia que gasten.

La visita del Borbonet al congrés del mòbil fou humiliant per a nosaltres, vassalls trepitjats per aquest individu i aquesta institució indessitjada i indesitjable. Això es va palessar en manifestacions al carrer, casserolades i altres protestes que suposo que van arribar a les orelles considerables. No hi fa res. Aquells mateixos dies dos cantants van ser condemnats a 2 i 3 anys i mig de presó per haver-li cantat quatre veritats al Borbonet, aquest funcionari gandul que mai no ha hagut d’opositar.

La monarquia espanyola te els dies comptats. La història farà que tard o d’hora tots els països del món siguin repúbliques. Però en el cas dels països on els monarques no només són autoritaris sinó que són arrogants i superbs el pprocésserà més ràpid. Jo sóc independentista i no vull viure a espanya amb independència que sigui una república o una monarquia. Però la III república a espanya bàsicament l’haurem portat els catalans ( com la I i la II, per altra banda ).

Si el Borbonet tingués una mínima decència democràtica o social posaria el seu càrrec a disposició de la gent, faria que es celebrés un referèndum per a veure si els espanyols volen una república o una monarquia. Es evident que ell això no ho farà, perquè als vassalls se’ls mana i prou. Per tant, li passarà com a tants i tants reis que seran descoronats per la gent, entre d’altres el seu avi ( sense Franco avui espanya seria una república ). I encara tindrà la sort de que el temps de guillotinar o afusellar reis ja ha passat a la història i jo, contrari a la pena de mort, que me n’alegro. Espero, però, que quan arribi el moment, se’l jutgi per tot el que ha fet mal fet. I no em refereixo només a un judici moral.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *