¿LA SORAYA DÓNDE ESTÁ? , ¿DÓNDE ESTÁ LA SORAYA?

 

No se si la Soraya és una assídua lectora de la Bíblia. No m’ho sembla. Tampoc no m’ho sembla que ho sigui la gent del PP. Ni la majoria de les nacions imperialistes. O, si ho són, obliden que durant la major part de la seva història Israel va ser una nació sense estat, oprimida pels uns i pels altres, delerosa d’aconseguir la seva independència.

No sé, per tant, si la Soraya coneix aquell cèlebre fragment en que Isaïes diu que els pobles oprimits tenen el dret i gairebé l’obligació de fer sàtires contra el tirà. Tirà que mai enlloc s’ha considerat tirà, és clar. Tirà que sempre ha amparat la seva força en la seva llei per oprimir a un altre. Vull dir que tot això és més vell que l’anar a peu i no ens hauria de sorprendre. Com també és més vell que l’anar a peu castigar els poetes satírics. Per exemple a Juvenal, August el va enviar a l’exili. I això que teòricament eren amics i tenien un amic comú poderós: Mecenes.

Vet aquí el que escriu Isaïes sobre el tirà de Babilònia ( que te sotmesa Israel ) quan aquest mor:

“ Israel, el dia que el Senyor et farà reposar després de tants sofriments i angúnies, després del dur esclavatge a què has estat sotmès, 4 entonaràs aquesta sàtira contra el rei de Babilònia:

 

«Quina fi, la del tirà!

S’ha acabat la seva arrogància.

5 El Senyor ha trencat

el ceptre dels malvats,

la vara dels dominadors

6 que bastonejava els pobles

furiosament i sense parar,

que dominava amb ràbia les nacions

i les perseguia sense treva.

7 Ara la terra reposa tranquil·la

i esclata en crits d’entusiasme;

8 els xiprers i els cedres del Líban

també s’alegren i diuen:

“D’ençà que jeus a la tomba

no ve ningú més a tallar-nos.”

 

I la cosa continua amb el mateix to, però no ho allarguem perquè això només és un article. Però és una sátira que avui seria denunciada perquè comet el delicte d’odi. I, a més, el bisbe Cañizares diría que és pecat perquè els israelites es veu que eren independentistes, cosa que també passava al temps de Jesús per cert. Miri Cañizares és que hi ha un problema: a les nacions normals, als ciutadans normals no els agrada que els domini una altra nació. Pot ser un pecat però és així. També hi ha massoquistes i gent que es ven, és clar…I gent que es deixa enganyar per la fortíssima propaganda imperial, ara, amb els romans i amb els babilònics.

 

No crec que es pugui qualificar la Soraya de puta i encara menys que es pugui atacar a sa mare per aquesta banda. Però vet aquí que en el català col.loquial – que es correspon amb l’espanyol en aquest cas – s’utilitza el verb putejar no en el sentit d’aquell senyor o aquella senyora que ofereix sexe a canvi de diners, sinó en el sentit d’algú que abusa del seu poder per tal de maltractar a un altre. Jo li puc assegurar a la Soraya que hi ha moltíssims catalans, independentistes i no independentistes, que durant els darrers mesos ens hem sentit molt putejats per ella. Des de la seva arrogància fins a les seves porres molts ens hem sentit putejats per moltes bandes. I no estem contents amb ella, tot i que ens obliguen a pagar-li el sou.

 

La meva sensació és que la batalla de l’u d’octubre els independentistes l’hem perdut. Com a proves d’això hi ha que tenim mig govern a l’exili i quatre ostatges importantíssims a la presó. I no sé quanta gent encausada per les seves idees. I no sé quants ferits. Però es veu que amb tot això la virreina no en tenia prou. Se’ns havia de putejar encara molt més, com si ella s’haguès quedat amb les ganes de bombardejar Barcelona que, segons els espanyols, s’ha de bombardejar cada 50 anys per a que espanya funcioni. Déu ser això…

 

O déu ser que el seu partit neofranquista i el més corrupte d’Europa s’ha fotut una hòstia monumental a les eleccions catalanes quan ella pensava que els catalans sortiríem en tropell a votar-la per agrair-li tot el que ha fet per nosaltres. Estic segur del que pensa sobre nosaltres però prefereixo no escriure-ho perquè no cal.

 

Espero que t’agradi aquest poema de Pedro de Espinosa que canta la teva grandesa:

 

 

Porque sois para mucho,
y mujer tan de hecho
y de tan grande pecho,
os quiero grandemente;
y aquesto, muy sin artes,
que sois de grandes partes,
y de cuatro costados,
con nueva maravilla,
sois grande de los grandes de Castilla.

Y, aunque os hacéis tan grave,
que a muchos sois pesada,
como os ven bien tratada
y es tal vuestra grandeza,
no se atreve ninguno
a seros importuno;
que sois más mujer que otra,
y así, cualquiera siente
que lo podréis moler muy fácilmente.

Mas si os tenéis en mucho,
con grande fundamento
y con mayor asiento
estima en mucho a todos;
porque si sois grosera,
en ser terrible y fiera
sudar os hará alguno,
y con tan sucio ultraje
no es mucho que manchéis vuestro linaje.

Espero que t’hagi agradat. I ara sobre tot descansa i triga a reaparèixer, no precipitis lateva tornada.  Necessites descansar que tanta fel no pot ser bona en cap cas.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *