ENTRE DESITJOS I DESIDERÀTUMS

Bloc de Tomàs-Maria Porta i Calsina

18 de desembre de 2017
0 comentaris

PSOE – COMUNS O ELS SENSE-BLOCS: EL GOVERN DELS MEDIOCRES.  

 

A aquestes eleccions hi ha dos blocs, els espanyolistes i els independentistes. Tot i això els Comuns i una miqueta també els socialistes, juguen a que n’hi ha tres: els-sense-blocs.

El mariscal de camp dels sense-blocs és en Domènec que considera que fer un bloc d’esquerra no és un bloc, cosa que jo, limitadet, no acabo d’entendre. Per què coi és menys un bloc de partits teòricament d’esquerra que un bloc independentista ? Per què és més un bloc que tingui com a fita comú dels que l’integren la independència del país que no pas un bloc que tingui com a fita comú un teòric progrés social ? Per què hi ha més transversalitat en un bloc que en l’altre bloc ?

Això en Domenec – que és el candidat més mediocre que la gent d’Iniciativa ha presentat a unes eleccions ( quina diferència amb Rafael Ribó, Déu meu!) – ens ho hauria d’explicar, en comptes de desgargamellar-se reclamanet que ERC estigui al costat de la gent. ERC sempre ha estat molt més a prop de la gent del que ells ho estaran mai, per això hi ha molta més gent a prop d’ERC. És molt simple ( aquesta gent que diuen parlar en nom de les classes populars són tant patètics que algú els hauria d’advertir que fan el ridícul, cosa que a ells no crec que els importi gaire, ja que neden en la demagògia ).

Sentir parlar en Domènec ensenyant la clau del govern del govern de la Generalitat fa agafar gairebé tantes esgarrifances com pensar que la tindrà l’Arrimades. Ja sé que l’Arrimades i el García Albiol semblen molt més pèrfids, molt més inquisitorials, molt més anticalanistes. Però al final aquest parell d’individus deixen clar el que volen i ningú els hi pot negar la coherència. Però què és el que vol en Domènec ? Què és el que vol de debò? Vol que es faci un referèndum d’autodeterminació ? Llavors perquè no ha fet res per aconseguir que el nostre fos vinculant i es pogués exercir amb normalitat ? Vol fer la revolució social ? Com la que està fent la senyora Colau a Barcelona, que només consisteix en que hi hagi més inspectors als metros de Barcelona ? Més enllà del bla, bla, bla, de la retòrica revolucionària d’aquests, ningú no sap el que volen aquesta gent, a banda del poder pel poder.

Aquest voler el poder pel poder, aquest aparcar les seves ànsies de revolució tot just han aconseguit la poltrona, aquest predicar coses que no se les creuen ni per aproximació fa que PODEM i aquí, en la seva versió dels Comuns, estiguin governant a no sé quants llocs de Catalunya i d’espanya. Hi ha unes quantes capitals, alguna comunitat autònoma i, a casa nostra, sobre tot Barcelona. Jo crec que de la seva gestió de govern al front de totes aquestes institucions es poden constatar dues coses: l’una que les seves formes no són les neo-franquistes del PP o de C’s, cosa que sempre és d’agrair, perquè sembla que a espanya el generalíssimo no s’acaba de morir mai. L’altra és que aquesta gent, quan governa, s’obliden ipso facto de la revolució. I passa a ser un partit més o convencional, per molta coleta i grenyes que porti en Pablo Iglesias. En fi, que de la mateixa manera que C’s és la marca blanca del PP, Podem – Comuns és la marca blanca del PSOE. No hi ha més.

I mentrestant Iceta balla i balla. Pensa – i pensa bé – que si els independentistes no treuen majoria absoluta és el candidat que té més números per ser president de la Generalitat. El PP i C’s ho haurien de facilitar per a que no governés l’independentisme. I els Comuns amb dos o tres conselleries farien el fet.

Fa uns anys, CiU va fer un govern que es va anomenar “dels millors”. Podia haver-hi una certa prepotència en aquesta expressió. Però gent tant potent com Xavier Trias o Andreu Mas-Cullell ratificaven que el nivell d’aquella gent era altíssim, amb independència de les seves idees. El govern d’Iceta / Domènec és, per definició, el govern “dels mediocres”, no crec que ens el meresquem. I no em consola que la cosa podria ser pitjor i tenir el govern dels neo-franquistes.

Però podria ser que sí que ens el merexem, l’un o l’altre. Dependrà del que votem el dia 21.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!