DIU QUE VOLEN QUE FEM ELECCIONS.

Un altre dia ja analitzarem més a fons el que diu el reconsagrat article 155 CE i com se’l fa venir el govern espanyol per fer el que li rota. L’estat de dret per aquesta gent és un vestit fet a mida en que l’oligarquia i els seus bufons poden fer el que els hi dóna la gana mentre que el que no els hi riuen les gràcies van revent mastegots. I no pas en sentit metafòric. I el que és més greu: amb tot això ens en hem adonat que la Unió Europea en comptes d’una institució amb uns valors referenciats en els drets humans és només una xarxa d’interessos oligàrquics que fa una catipent insuportable.

En aquestes, però, es veu que el rajoy – diuen que de senyor i de porc se’n ve de mena, que cadascú decideixi on l’ubica – ha trobat la solució al problema català o sigui la pedra filosofal que farà que, de sobte, tots estiguem contents i sortim al carrer que visca espanya i visca la constitució. I visca el rei – torno a dir allò del senyor i el porc i que es faci un referèndum acordat a veure què -.

La seva solució són unes eleccions al Parlament de Catalunya. Resulta que el que van votar els catalans la darrera vegada que hi vam anar – pel referèndum desacordat però emporrat per ell – no li agrada, però que els resultats a de les eleccions autonòmiques, tampoc. I com que no li agrada el que va sortir, decideix que es dissolgui tot plegat i que la gent torni a votar. El problema és que si torna a sortir el mateix que abans i al Parlament hi ha una majoria independentista / sobiranista sembla que tornaríem a ser on som. I tal com sembla que estan les coses a Catalunya no sembla que pugui sortir una altra cosa, perquè els partits espanyolistes aquests dies han acabat de perdre la poca vergonya que els hi quedava. Qui, que en tingui una mica els podrà votar i explicar-ho als seus fills ?

La solució lògica és des de la perspectiva de rajoi seria que hi haguessin eleccions a Catalunya però que qui les guanyessin fossin uns altres. Però per a que això pugui passar sembla que s’haurien d’ilegalitzar els partits independentistes. Això faria que a unes eleccions al Parlament hi anés a votar, a tot estirar, un 15% de la gent. La que vota el PP i C’s i potser algun parent de l’Iceta. Amb un Parlament així, gens representatiu de la voluntat dels ciutadans i amb la ciutadania majoritàriament en contra i molt emprenyada, no sembla factible que es pugui solucionar gaire cosa.

Jo penso que el més sensat que podria fer rajoy és auto-aplicar-se l’article 155 i autodestituir-se com a president del govern espanyol, autodestituint tots els seus ministres, parlamentaris, senadors, secretaris d’estat, directors generals i tots els que han estat xuclant de la mamella durant els darrers 80 anys. Els del PSOE haurien de fer el mateix. I els de C’s perquè, per a fer el que fan, no calen.

Unes eleccions espanyoles serien esplèndides per veure quina és la correlació de forces actual i com valoren els espanyols la gestió que han fet els del PP, C’s i el PSOE del problema de Catalunya i d’espanya. I potser la gent que les guanyaria ni seria tant descerebrada ni tant rabiosa ni tant arrogant ni tant franquista. Potser ara que tota aquesta gentussa ha demostrat de tot el que és capaç és un moment òptim per tal que els espanyols els fotin una potada al cul i els enviïn al lloc que els hi pertoca: a uns a l’atur i a molts d’ells a la presó – per corruptes i per vulnerar els drets humans -.

Ara bé, a aquestes eleccions espanyoles els partits catalans ja no ens hi podrem presentar. Seràn un afer intern. Ja s’ho faran.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *