ENTRE DESITJOS I DESIDERÀTUMS

Bloc de Tomàs-Maria Porta i Calsina

9 de maig de 2014
Sense categoria
0 comentaris

ALS CATALANS ENS IMPORTA UN CARALL AQUESTA EUROPA.

Potser el millor que podria passar a Catalunya és que els catalans no anèssim a votar i que aquests 0 vots es transformessin en 0 escons i obrissin una reflexió profunda sobre què cony representa que ha de ser Europa.

ALS CATALANS ENS IMPORTA UN CARALL AQUESTA EUROPA.

Un dels principals problemes polítics que patim és la manca de credibilitat dels partits. Entre el que diuen i el que fan hi ha un abisme tan gran com entre el cel i l’infern i així no hi ha manera d’aclarir-se. Predicar l’honestetat i practicar la corrupció és el botó de mostra del que vull dir. I aquí hi cauen tots els nostres partits de governs sense que sembli que això preocupi gaire l’electorat que els continua votant.

Amb això d’Europa passa el mateix: tots els partits ens diuen que Europa és tan i quan important, però a l’hora de designar candidats col.loquen al candavant gent de tercera fila o independents, de manera que aquesta teòrica importància esdevé increïble. Si fos tant important com diuen els candidats serien en Mas, en Junqueras o l’Herrera, però està clar que la gent prefereix ser candidat a l’alcaldia del seu poble que ser diputat al Parlament europeu.

Això pot passar per dues raons: o bé perquè realment Europa no és tant important o bé perquè el nostre pes a Euroa és ínfim. I naturalment una raó no descarta l’altra.

Ningú no sap que és el que ha fet el Parlament Europeu aquesta darrera legislatura. És possible que sigui un Parlament molt important però també és un Parlament fantasma: no sé si és gaire lògic que els ciutadans sacrifiquem un dia de platja per votar un Parlament fantasma, encara més desconectat de nosaltres que els Parlaments locals i mira que això és difícil.

Per acabar-ho d’adobar no s’acaba d’entendre ben bé que és Europa. Europa ha amortit la crisi econòmica als països amb més dificultats o bé els ha collat i els està collant fins a límits intolerables? Europa és un espai de llibertats o bé fa la puta i la Ramoneta amb nacions que reclamen el seu dret a esdevenir estats com ara el Principat de Catalunya? Els europeistes diuen que fora d’Europa hi fa molt de fred però resulta que a dins Déu n’hi do. I fóra hi ha països que funcionen perfectament com Suïssa o Noruega on és possible que faci molt de fred però la democràcia i la política de progrés es fa amb majúscules.

Fet i fet els partits ni tant sols estan interessats en que la gent participi. Perquè si volguessin que la gent participés els candidats serien atractius i resulta que tenim dos candidats desconeguts ( PSC i IC ), dos candidats que mai no s’han dedicat a la política (ERC i C’s), un elefant del cementiri (PP) i un que fa el que pot i per tant se suposa que no està obligat a més (CiU). El que volen tots aquests candidats és sortir escollits i, per tant, els partits grans aspiren a que hi hagi la mínima participació possible i els partits petits a que hi hagi la màxima ( jo penso que els escons s’haurien de cobrir en proporció a la participació, de manera que si només voten el 50% dels europeus només es cobrissin el 50% dels escons, així potser els partits voldrien de debò que participéssim més en les eleccions).

En aquest marc desesperant gairebé estic d’acord amb  les CUP. Potser el millor que podria passar a Catalunya és que els catalans no anèssim a votar i que aquests 0 vots es transformessin en 0 escons i obrissin una reflexió profunda sobre què cony representa que ha de ser Europa.

Però com que ja se sap que els militants del partits aniran a votar no podrem aconseguir un resultat tant espectacular. L’abstenció guanyarà les eleccions, però serà per pur avorriment i no una gran maniobra política. Llàstima!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!