Miranda

Obra Cultural Balear de Formentera

6 d'agost de 2013
0 comentaris

Un any més de primavera de Cultura. El premi Ildefons Joan.

L’Obra Cultural Balear de Formentera ha organitzat un any més la Primavera de Cultura, amb una programació que ha inclòs lectures poètiques, presentacions de llibres, excursions, etc.
A finals d’aquest mes de juliol han finalitzat els seus actes, amb el recital poètic de Pere Joan Martorell, Josep Lluís Aguiló, Iolanda Bonet, Joan Ferrer, Esteve Portas i M. Teresa Ferrer, que va tenir lloc el passat 26 de juliol.
La Primavera de Cultura d’enguany ha estat marcada per la celebració de l’Any Marià Villangómez 2013 i pel Centenari de les Normes Ortogràfiques de l’IEC. Amb motiu d’aquesta darrera celebració, hem comptat amb la cooperació de l’Institut d’Estudis Catalans.
En aquesta entrada i en successives us anirem fent un recordatori d’algunes d’aquestes activitats, mentre enfilam un altre any d’esforç i lluita per la nostra llengua, per la nostra cultura i pel nostre territori. LLegiu l’article sencer.

Dins els actes de la Primavera de Cultura que anualment organitza l’Obra Cultural Balear de Formentera amb col·laboració amb la Conselleria de Cultura del Consell Insular de Formentera, el dissabte 25 de maig es van lliurar la primera edició dels premis de creació literària i de recerca i investigació Ildefons Joan Marí.

La convocatòria d’aquest premi per part de l’Obra Cultural Balear de Formentera té per finalitat valorar, potenciar i animar als joves estudiants d’Eivissa i Formentera en la creació literària en català i en la investigació i recerca del nostre patrimoni cultural.

La comissió avaluadora de les obres presentades es va reunir el 18 de maig i per unanimitat va decidir atorgar:

El premi de creació literària Ildefons Joan Marí 2013 en la categoria corresponent a primària a Maria Martín Joan del CEIP Torres de Balàfia d’Eivissa pel conte titulat “En Sahid i na Catalineta”.

En la mateixa categoria s’atorga un accèssit a Lluc Torres Ferrer del CEIP el Pilar de la Mola de Formentera pel conte titulat “La històrica història”.

El premi de creació literària Ildefons Joan Marí 2013 en la categoria corresponent a Secundària a Joan Clapés Roig de l’IES sa Colomina d’Eivissa pel conte titulat “Falsa justícia”.

El premi de creació literària Ildefons Joan Marí 2013en la categoria corresponent a Batxillerat a na Melissa Córdoba Martínez, també de l’IES Sa Colomina d’Eivissa amb el conte titulat “Capsa de records”.

El premi de recerca i investigació d’aquesta primera edició 2013 es declara desert. Encara que el jurat veu en alguns d’ells idees brillants que caldria treballar amb més detall per a properes edicions.

El jurat estava format per Maria Teresa Ferrer, Isidor Torres, Neus Costa i, com a secretari, Jaume Escandell.

La convocatòria per primer cop dels premis Ildefons Joan Marí coincideixen amb el primer centenari de les normes ortogràfiques de la llengua catalana. Així que la secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans col·laborà en l’acte lliurant exemplars del Diccionari de la Llengua Catalana i els còmics La petita història de l’Institut d’Estudis Catalans i La petita història d’Albert Einsteinde l’Editorial Mediterrània a tots els premiats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!