Miranda

Obra Cultural Balear de Formentera

22 de març de 2013
0 comentaris

ELS MOTS OBLIDATS (16.02.2013): El grup de teatre s’Esglai representa Marià Villangómez

En aquesta ocasió, vàrem presentar un programa centrat en l’entrevista amb Dolors Castelló i Carlos Miguel, membres del grup de teatre s’Esglai, que se suma als actes relacionats amb l’Any Villangómez 2013 amb la nova representació del drama Després de pondre’s la Lluna.
En aquest programa, que podeu escoltar accedint a l’enllaç, vàrem entrevistar el director de l’obra i una de les actrius. Llegiu l’article sencer per conèixer la fitxa artística d’aquest espectacle teatral.
Avisam que, a l’estudi de Ràdio Illa, fallaren quatre cosetes de caràcter tècnic i l’entrevista apareix una miqueta mancada de ritme, amb algun sorollet i estonetes de silenci.

MARIÀ VILLANGÓMEZ I S’ESGLAI

Marià Villangómez (1913-2002) és, sens dubte, el poeta més important de les Pitiüses (Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 1989 i Doctor Honoris Causa per la Universitat de les Illes Balears el 1994) tot i haver treballat discretament durant la seva vida , sense cercar cap tipus de reconeixement ni de popularitat. Va començar a escriure teatre el 1949, paral·lelament a la seva tasca poètica, però fins el 1978 no va signar amb el seu nom autèntic cap obra ni fragment de teatre. Ho feia amb el pseudònim Marc Arabí.
Enguany es compleix el desè aniversari de la mort de l’il·lustre poeta i s’Esglai li ha volgut retre homenatge escenificant Després de pondre’s la lluna, drama en un acte que transcorre a Eivissa el 1947 i reprodueix la parla col·loquial d’aleshores amb una puresa incontestable. L’ambient rural i la fuita, que els personatges porten dins, cadascú a la seva manera, en camins paral·lels en destí i esperança i que ens portarà a la immensa soledat de persones que es veuran desferrades d’una casa i d’una terra que són mirall de frustracions. Pors, secrets i silencis, conformen un drama interior, sense pistoles, ganivets ni esglais… No li fan falta.

PERSONATGES (per ordre d’intervenció)

PEP ………………………………………… Esperança de can Pep Teresa
PARE……………………………………….. Dolors Castelló
TONIET …………………………………… Letícia Castelló
MARE ……………………………………… Lina Serra
LLUC ………………………………………. Tere de can Pep Teresa
ANNETA …………………………………… Maria de can Simon

EQUIP TÈCNIC

Direcció …………………………………… Carlos Miguel
Codirecció ……………………………….. Joan Corda
Il·luminació ……………………………… Enrique Garcia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!