Miranda

Obra Cultural Balear de Formentera

18 de novembre de 2011
0 comentaris

Presentació de la nostra cuina, al Principat

Els passats dies 28 i 29 d’octubre es va presentar a Barcelona i Tavertet el llibre La cuina de Formentera, editat per l’Institut d’Estudis Baleàrics amb la col·laboració econòmica de l’Obra Cultural Balear de Formentera. També la Conselleria de Cultura participà, tant en l’edició com en aquesta presentació en terres principatines.

La presentació a Barcelona va tenir lloc a l’Espai Mallorca i hi prengué part el nou director de l’IEB, Cristòfol Vidal. Renovàvem així la constant cooperació amb aquest organisme, encetada el 2006 essent-ne el director l’escriptor Gabriel Janer Manila, i continuada el 2007 amb Sebastià Serra i des de 2010 amb el formenterer Santi Juan. L’acte s’acompanyà d’una degustació senzilla però representativa de la nostra cuina: orelletes i cantonets de pa amb tomata i peix sec. Hi assistiren unes 25 persones, entre elles Neli Ferrer, maquetadora del llibre, i Anton Espadaler, prologuista.
L’endema va ser el torn de Tavertet, a la plana de Vic, al caire mateix dels cèlebres cingles que tanta imaginació i història han generat. L’escenari va ser una luxosa instal·lació d’agroturisme anomenada L’Avenc i varen ser ni més ni menys que 60 les persones que varen decidir recórrer la tortuosa carretera i la precària pista forestal fins a aquell marc tan esplendorós. La presentació (vegeu-ne la fotografia) va anar a càrrec de Jordi Amblàs i va anar també acompanyada de preguntes del públic, bona part del qual s’interessà per la gastronomia formenterera i per les èpoques més adients per fer turisme a la nostra illa. Aquest fet demostra que la cultura és una eina més per activar la nostra economia.
Tot plegat, una iniciativa promocional plenament profitosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!