Un altre blog

Anna Oliver Borràs

Publicat el 28 de juny de 2016

Xarxes confortables

DSC09999Entre els milers de missatges, anàlisi, tuits i comentaris de facebook de la nit electoral, em quede amb un (que lamente no recordar qui va fer, per poder-ho indicar), que venia a dir que per entendre el que havia passat calia eixir de la nostra zona de confort a les xarxes, on ens envoltem de gent de la nostra corda, i atendre més a la gent del carrer, eixa que no fa anàlisi sesuts però que vota igualment, i llegir més premsa del règim, en compte d’analistes que parlen d’enquestes que ens convenen.

I sí, llegint hui a la gent, compartint a les xarxes des de teories conspiranoiques a acceptar per tota explicació de l’ocorregut a la forta abstenció (la qual a més a més ja s’esperava), em quede amb aquella reflexió.

Reconec que davant unes eleccions sempre em passa el mateix, a l’inici les veig escèptica, no confie en els resultats, mire amb certa fredor que em permet advertir els riscs, però conforme s’aproxima la data de les votacions em deixe dur per l’entusiasme, arribant a votar a contracor duta pel convenciment de l’ara sí, ara ho aconseguim. Un enmirallement que desapareix tan prompte deposite el vot a l’urna. Aleshores torna el desencís.

I torna, per què davant un fracàs, i davant el perill que adverteix, l’únic que veig és tirar balons fòra: parlar de la corrupció, de la data de les eleccions, de que la dreta sempre vota i l’esquerra no, etc. Un mar de tòpics. Molt més quan fa just un any que hi ha governs de coaliació i d’esquerres a molts municipis, i a molts governs autonòmics. Un any que ara venia a passar d’alguna manera la revàlida, i que pel que sembla no han superat. Per què sí, la gent no vota igual en clau estat, que en clau local, però el cert i segur és que en aquestes eleccions es tenia l’oportunitat de fer veure a la gent que els governs d’esquerres milloraven la vida del poble. Però no de convèncer als de sempre i afegits, als de la zona de confort, sinó als altres. Era el millor moment, per què es tenia un altaveu poderosisim, les institucions. I no ha passat això.

Eleccions2

Mentre que la dreta ha fet un rentó de cara i ha presentat batalla, el que jo veig és a molta gent d’esquerra i pseudoesquerra acomodada en la seua zona de confort, no escoltant les crítiques de la gent, no debatint amb ells, i al temps donant per segurs uns vots, permetent-se veleïtats, pensant que eixos vots faran com els de la dreta que passe el que passe, estan segurs. I no.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per OBorrasAnna | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent