Ripollesos, en sou conscients?

No sé si sou conscients, com a ciutadans de la vila de Ripoll, de la vàlua d’una conveïna vostra, la Sílvia Orriols. Una dona encomiable per múltiples motius: mare de família nombrosa, honesta, valent, sincera, intel.ligent…, l’antítesi de moltes figures mediàtiques de cartró pedra i amb els peus de fang, especialmente en l’àmbit polític, on a més d’alts nivells de mediocritat i d’irresponsabilitat moral hi trobem força dosis de fariseisme i endollisme mal dissimulats. I això sense comptar, a més, en alguns casos, el predomini de la rutina i “l’anar fent”, i en d’altres l’obediència  cega a consignes arnades que menen al gregarisme i a la manca de criteri i de sentit comú, tot barrejat amb autoodi i el seguiment d’esquemes més propis del tercer món que no pas de cap país europeu…

La sílvia, com dèiem, es troba a les antípodes de tot aquest llast del passat que hem esmentat. Representa saba nova i incontaminada, juntament amb voluntat de servei i honestedat a prova de bomba, ensems que “és poble”, ve del poble, n’ha sortit, i és arrelada de manera pregona i ferma al vell solar ripollès.

Per tot el que hem exposatt, ripollesos, si no la recolzeu -dit sincerament i sense possibilitats d’errar- podeu perdre una gran oportunitat, per a vosaltres i per a -en un futur no gaire llunyà- tota la nació. Persones així només apareixen de tant en tant, i si tenen la fortuna de ser recolzades pels seus convilatans i compatriotes poden arribar molt lluny, elles i el seu poble; però si, malauradament, la torpesa i la ceguesa dels qui les envolten s’imposen es perd una grandíssima oportunitat en tots els ordres, tot i que a la llarga, però, els culpables d’aquesta no consideració acaben maleint-se a ells mateixos pel seu greu error…

Esperem que això no passi amb la Sílvia i tingui -ella i els qui l’acompanyen en la seva singladura política-, per damunt calúmnies d’allò més baix i miserable, l’èxit que tant es mereix. Depèn de tots nosaltres…

Joaquim Torrent

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *