Res al cap

 

Una noticia intranscendent, al telenotícies ens informen que ha nascut una nova associació a Barcelona per defensar els interessos i la visiblitat de les dones calbes, res a dir. Curiosament s’anomena, aquesta associació, “A pelo”; així, en castellà, i creiem, no pas casualment, que això no és més que un detall, un de tants, de la crítica situació lingüística que patim. El primer que els ve al cap, d’una manera inconscient i automàtica, per batejar una nova entitat és una denominació en castellà, amb la qual cosa es dóna per implicit que el castellà és la llengua normal, “natural”, en detriment de la veritable llengua d’aquest territori. Evidentment això no té res de natural,  és el fruit de moltes circumstàncies negatives. Per això no  s’ha triat un nom com, per exemple, “Caps lliures”…  Adonem-nos-en; cada cop es va estrenyent més el cercle, i la banalitat quotidiana nés un fidel réflex.

J.T.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *