La sirena d’alarma lingüística sona ininterrompudament

Què més volem per constatar que  tenim un  gran problema,  de base demogràfica? Es diu aviat [sic]: disminució constatada de 300.000 parlants de català  en 10 anys [al Principat]!  Això indica que, llevat lloables excepcions, el gruix de la immigració no fa seu el català -més enllà de saber dir “bon dia”-, que molts joves catalans preparats marxen i el seu lloc no és ocupat per catalanoparlants, que els ancians no són reemplaçats pels seus possibles néts perquè tenim una natalitat insuficient: una espiral nefasta! Són fets sociolingüístics objectius ben comprovables. Estan sonant totes les alertes i no ho podem ignorar!  Cal plantejar el debat, de manera responsable, valenta i desapassionada, i no fer com els estruços o els papagais…

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *