Bloc Tibidabo

Joaquim Torrent

9 de desembre de 2013
Sense categoria
0 comentaris

No a aquest nefast model econòmic

Joaquim Torrent

Acabem d’ assabentar-nos de la propera conversió de l’ edifici AGBAR en un hotel de luxe, en el que serà un pas més en l’evolució del nostre país cap al model Florida; és a dir, predomini dels serveis encarats al turisme, poca formació professional, nul·la investigació i l’existència d’una gran massa de mà d’obra sense qualificar originària del tercer món per a servir els turistes i retirats provinents dels estats del nord.

Al respecte, és del tot paradigmàtica la conversió d’aquest gran edifici seu d’una important multinacional de tractament i distribució d’ aigües, en hotel. Es un pas més en l‘empobriment i la fragilització de la nostra ecònoma, la qual va deixant de tenir pilars sòlids per a esdevenir simplement una joguina en mans d’especuladors atents al seu benefici immediat, sense tenir en compte l‘impacte causat al territori i a la població autòctona, cada cop més desplaçada i únicament amb les possibilitats d’haver d’optar per servir sangries i fer el llit als turistes o haver d’ emigrar en cerca de feines d’un altre nivell, com ja estan fent molts dels nostres joves més ben preparats.

Sincerament, no volem seguir per aquest camí, no volem convertir Barcelona en una mena d’immens Salou en lloc d’optar per un model tipus Seattle. Exigim als nostres representants polítics que treballin per fer un gir radical del model econòmic, abans que sigui massa tard i ens sigui impossible pujar al carro d’una nova economia basada en les noves tecnologies i sòlides i rendibles bases productives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!